Ελλάδα-Τουρκία 28 Αυγούστου στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών ;;

Πληροφορίες για εκκίνηση διαλόγου, διερευνητικών επαφών για τα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την επόμενη βδομάδα
δημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη, είναι πιθανό στις 28 Αυγούστου να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές, όλα-όμως- θα κριθούν από την τουρκική προκλητικότητα.
Όπως μεταφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, μέχρι τις 28 Αυγούστου και την απαρχή του διαλόγου, εφόσον πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, μεσολαβούν η λήξη της τουρκικής NAVTEX στις 23 Αυγούστου, ενώ στις 25-26 ψηφίζεται η ελληνο-αιγυπτιακή και ελληνο-ιταλική συμφωνία στη Βουλή, ενώ την Πέμπτη 27 Αυγούστου θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για να αποφασίσει τυχόν κυρώσεις στην Τουρκία για την προκλητική της στάση στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.
Στο τραπέζι του διαλόγου τώρα, θα καθίσουν ο Παύλος Αποστολίδης από την ελληνική πλευρά και ο Τσαγατάι Ερτσιγιές από την τουρκική. Να σημειωθεί ότι και η ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά επιβεβαιώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει ο διάλογος με την Τουρκία.
ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΟΣ, OPEN TV, hellasjournal

Σχόλια