Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου- 25 ή 26 Αυγούστου για ψήφιση στη Βουλή

Η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων Ελλάδας – Αιγύπτου, που
υπέγραψαν στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι.
Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Αιγύπτου, αναφέρεται ότι τα μέλη της - βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.
«Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Αιγύπτου και της Ελλάδας συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών».
Για να έχει πλήρη νομική ισχύ η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα πρέπει να εγκριθεί και από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και του ζήτησε να μπει το συντομότερο δυνατό στον προγραμματισμό των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων η έκκριση της συμφωνίας.
Μόνο που αυτό το χρονικό διάστημα οι δραστηριότητες του «ναού της Δημοκρατίας» έχουν διακοπεί λόγω Δεκαπενταύγουστου, οπότε το κείμενο που συναποφασίστηκε μεταξύ των δύο χωρών θα τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο είτε την Τρίτη 25 Αυγούστου είτε την Τετάρτη 26 του μηνός, προκειμένου να πρωτοκολληθεί και να αναρτηθεί ακολούθως στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σχόλια

  1. Η μειωμένη επήρεια των νησιών μας σε αυτή την ΑΟΖ, είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και, σύμφωνα με το σύνταγμά μας, απαιτείται η ψήφιση από τα 2/3 της βουλής.
    Θα το θέσει κανένας αυτό το ζήτημα ή θα παιχτεί πάλι το ίδιο φιάσκο ΝΔ-Σύριζα, όπως ακριβώς έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών;
    Που και αυτή ψηφίστηκε αντισυνταγματικά (και άρα δεν ισχύει και καταρρίπτεται άμεσα από μια μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση), λόγω της ΑΟΖ των Σκοπίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.