Η ελεεινή συμπεριφορά των Βρετανών στην Ελλάδα σε δύο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία

Για να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας υπήρξε μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές.

Είναι αυτοί που εξαιτίας τους δεν εφαρμόστηκε η συνθήκη των Σεβρών και οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς καμία στήριξη δική τους.
Θυμίζουμε ότι μαζί με τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι Άγγλοι πίεσαν (απείλησαν) την Ελλάδα μέσω του Λόυντ Τζόρτζ στις 12.03.1921 στο Λονδίνο, ότι για να ισχύσει η Συνθήκη των Σεβρών που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 1920, θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να νικήσουμε κιόλας!
Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί (μεταξύ άλλων), ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ως εκδίκηση επειδή οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα.
Νωρίτερα, η Αγγλία είχε αρνηθεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έπειτα από το σχετικό δημοψήφισμα του 1950 και την δεκαετία του 1950 τα αγγλικά στρατεύματα στην Κύπρο διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΟΚΑ, η οποία επιζητούσε ανεξαρτησία και ένωση με την Ελλάδα.
Η Μεγάλη Βρετανία τήρησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου του 1974, αρνούμενη να παρέμβει, με τα γνωστά αποτελέσματα…
«Όλα εδώ πληρώνονται» λέει ο λαός και η σημερινή κατάντια της Βρετανίας ίσως σχετίζεται με αυτό

Σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ: 1) ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ. 2) ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 3)ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΟΤΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 4) ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΤΝ ΧΙΤΛΕΡ 5) Ο ΤΡΩΡΤΣΙΛ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΡΥΒΑΜΕ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.