Η Μέρκελ “στέλνει” Αθήνα και Άγκυρα στη Χάγη...;; Συμφωνήστε & πηγαίνετε στο Διεθνές Δικαστήριο

-Τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για να σταματήσουν τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Η Καγκελάριος της Γερμανίας «στρώνει» το έδαφος για τον διάλογο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι με ποια ατζέντα θα πραγματοποιηθεί αυτή η επαφή.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στο Βερολίνο Παντελή Βαλασσόπουλο:
«Στα τέλη Ιουνίου η Καγκελάριος Μέρκελ είχε μιλήσει στο γερμανικό κοινοβούλιο καθώς τότε η Γερμανία αναλάμβανε την εξάμηνη προεδρία της Ε.Ε. Τότε σε μία αποστροφή του λόγου της κάποιοι θα πρόσεξαν ότι είπε ορισμένα πράγματα. Ας δούμε τι είπε:
“Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο αλλά και αυτές που προτίθεται να κάνει στα ανοιχτά της Κρήτης. Ελλάδα και Τουρκία να προσφύγουν σε διάλογο ανάλογο με αυτόν που γινόταν μέχρι και το 2016”. Αυτό είχε αναφέρει η κυρία Μέρκελ πολύ πριν την κρίση στο Αιγαίο».
Επεσήμανε ο Παντελής Βαλασσόπουλος:
«Το 2016 σημειώνονταν διερευνητικές επαφές των δύο πλευρών για να δουν εάν είναι εφικτές οι συγκλίσεις και συμφωνία για υπογραφή συνυποσχετικού για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Δηλαδή να δούμε εάν μπορούμε να πάμε με κάποιους όρους στο Δικαστήριο.
Μάλλον αυτό έχει η Καγκελάριος στο πίσω μέρος του μυαλού της. Με απλά λόγια μετά από μία περίοδο ηρεμίας να καταφύγουμε σε ένα Διεθνές Δικαστήριο. Η Γερμανία αλλά και ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι μεγάλος στρατηγικός εταίρος και πρέπει να μείνει στενά συνδεδεμένος με τη Δύση και την Ε.Ε».
«Αναλυτές στη Γερμανία λένε ότι η Αθήνα ίσως βάλει ή αναγκαστεί να βάλει νερό στο κρασί της εάν θέλει να πάει σε έναν διάλογο και ειδικότερα στα νησιά και στην επήρεια που έχουν αυτά στην ΑΟΖ. 
Κυρίως το Καστελόριζο» κατέληξε ο ανταποκριτής του Open TV.
hellasjournal.com

Σχόλια