Στρατιωτική συμφωνία τουρκίας με Σάρατζ..για βάσεις & ασυλία τούρκων κατά οποιασδήποτε δίωξης...


Ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός των γενικών επιτελείων της Τουρκίας υπέγραψαν την Παρασκευή στρατιωτική συμφωνία, με τις
δυνάμεις που αγωνίζονται εξ ονόματος της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία ελέγχει την Τρίπολη, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Άγκυρας στη Λιβύη, επιβεβαίωσαν πηγές. 
Η στρατιωτική συμφωνία εγγυάται την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στη Λιβύη και επιτρέπει την άμεση επέμβαση της Άγκυρας στη χώρα. 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο Αρχηγός των Γενικών Επιτελείων Γιασάρ Γκούλερ συζήτησαν για "στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια" με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ Σάρατζ και στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε το GNA σε δήλωση. Η πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την ίδρυση τουρκικής στρατιωτικής δύναμης και βάσης στη Λιβύη, πρόσθεσαν οι πηγές. 
Η συμφωνία παρέχει ασυλία στις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη κατά οποιασδήποτε δίωξης και δίνει στους Τούρκους αξιωματικούς στη Λιβύη διπλωματικό καθεστώς για να διασφαλίσουν την ασυλία τους. 

Σχόλια