Μη μας "βοηθάτε" άλλο με τις δηλώσεις σας...

Απάντηση σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων στην ενημέρωση του State Depatrment 
"The United States is aware that Turkey has issued a NAVTEX for research in
disputed waters in the Eastern Mediterranean." (State Department 21/7/2020) 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Χθεσινή δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης & Ευρασίας
“As you heard the US is deeply concerned about Turkey’s stated plans to survey for natural resources in areas over which Greece and Cyprus assert jurisdiction in the Eastern Mediterranean. We are concerned about actions that are provocative and raise tensions in the region,”
(Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Philip T Reeker, 23/7/2020)

Να σταματήσει άμεσα τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο καλεί την Τουρκία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω δήλωσης του υφυπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ. Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, ο Αμερικανός υφυπουργός είπε ότι η Ουάσιγκτον είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα ερευνητικά σχέδια της Τουρκίας σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία διεκδικούν (assert) τη δικαιοδοσία. Μάλιστα χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικές και είπε ότι αυξάνουν τις εντάσεις στη περιοχή.
«Όπως έχετε ακούσει, οι ΗΠΑ ανησυχούν σημαντικά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας που αφορούν έρευνες για φυσικούς πόρους σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν (assert) την δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανησυχούμε για ενέργειες που είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Σχόλια

  1. Assert δεν σημαίνει διεκδικώ. Σημαίνει είναι δικό μου, γνωρίζουν όλοι ότι είναι δικό μου και θα το υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Κάτι παρόμοιο είχε απευθύνει ο Λεωνίδας στον Ξέρξη.
    as·sert
    1. state a fact or belief confidently and forcefully.
    2. cause others to recognize (one’s authority or a right) by confident and forceful behavior.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.