Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Τζαμί η Αγιά Σοφιά...με ομόφωνη απόφαση


Το τουρκικό ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε πριν λίγο ομόφωνα ότι, μια προηγούμενη απόφαση του
υπουργικού συμβουλίου, που έκανε την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης μουσείο είναι άκυρη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την τουρκική κυβέρνηση να μετατρέψει το αρχαίο κτίριο σε τζαμί για άλλη μια φορά. 
Η ετυμηγορία έλαβε χώρα όταν οι εκπρόσωποι μιας ένωσης μήνυσαν την κυβέρνηση νωρίτερα φέτος, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο τη δεκαετία του 1930 μέσω απόφασης του τότε υπουργικού συμβουλίου, η οποία υπεγράφη από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας. 
Απόφαση για ακύρωση της κρίσης του δικαστηρίου, θα μπορούσε να ληφθεί μόνο από τον Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.