Το μήνυμα είναι σαφές: η Τουρκία εισβάλλει στο Κουρδιστάν και σκοτώνει Κούρδους πολίτες...


Φανταστείτε τα εξής:
Είστε έξω για ένα πικνίκ στην ύπαιθρο με την οικογένεια σας.
Όλοι απολαμβάνουν τον υπέροχο ήλιο και το νερό μιας γειτονικής λίμνης.
Τα παιδιά παίζουν στο νερό για να διατηρούνται δροσερά από τη ζέστη.
Όλα φαίνονται καλά. Απολαμβάνοντας τη στιγμή της ευδαιμονίας, αποφασίζετε να τραβήξετε ένα βίντεο της περίστασης.
Λίγα δευτερόλεπτα από τη μαγνητοσκόπηση, η στιγμή διακόπτεται ξαφνικά από μια έκρηξη.
Οι κραυγές συνοδεύουν τους ανθρώπους που στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις για να αναζητήσουν ασφάλεια.
Είστε χτυπημένοι, αλλά το πιο δυσάρεστο και η οικογένειά σας επίσης. 
Εάν μπορείτε να φανταστείτε τα προαναφερθέντα, τότε έχετε μόνο μια εικόνα απ αυτό που συνέβη στον Keywan και την οικογένειά του.
Ο Keywan είναι Κούρδος από το νότιο Κουρδιστάν (Ιρακινό Κουρδιστάν) που βγήκε με την οικογένειά του σε πικνίκ στο χωριό Kunemasi στην επαρχία Sharbazhar του Soleimani - ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο για τους ντόπιους.
Η οικογένειά του χτυπήθηκε αδιάκριτα από μια τουρκική αεροπορική επίθεση.
Ως αποτέλεσμα, η σύζυγός του είναι τώρα χωρίς πόδι, η κόρη του είναι εν μέρει κωφή και ο γιος του έχει ένα μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι.
Όσο για τον Keywan, είναι σημαδεμένος από θραύσματα.
Ο Keywan και η οικογένειά του είναι πρόσφατα θύματα στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στην περιοχή.
Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) - μιας κουρδικής ανταρτικής οργάνωσης.
Μέσω των αεροπορικών επιθέσεων, ο τουρκικός στρατός χτυπά στόχους σε ολόκληρη την περιοχή και προχωράει βαθύτερα στο Νότιο Κουρδιστάν, ξεκινώντας επίγειες επιχειρήσεις από τις στρατιωτικές βάσεις που ελέγχει στην περιοχή.
Συνέπεια αυτής της καταπάτησης στο νότιο Κουρδιστάν είναι ότι οι πολίτες πλήττονται από τουρκικά αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων στοχεύονται πολίτες σε στρατόπεδα όπως το Makhmour. Οι τουρκικές επιχειρήσεις - «Claw-eagle» και «Claw Tiger» όπως αποκαλούνται - χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για την εξάλειψη των στόχων. 
Το πρόβλημα με μια τέτοια τεχνολογία όταν χρησιμοποιείται με συμβατικούς εναέριους βομβαρδισμούς με τον τρόπο που το τουρκικό κράτος τις χρησιμοποιεί, είναι ότι πλήττονται πολίτες. 
Εκείνοι που πλήττονται δεν είναι μαχητές, αλλά και συνηθισμένοι Κούρδοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων αγροτών, μαχητών της Πασμέργκα και ανθρώπων όπως ο Κέβαν και η οικογένειά του. 
Η Τουρκία δικαιολογεί τέτοιες πράξεις με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ΡΚΚ, μια λογική που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα για να δικαιολογήσει άλλες στρατιωτικές επιδρομές. 
Αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία στο νότιο Κουρδιστάν δεν είναι νέες. 

Η τραγωδία είναι ότι κανένα από αυτά που εμφανίζονται δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Επιστρέφει στην ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Αυτό που έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου είναι απλώς η γλώσσα που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την κρατική πολιτική - η γλώσσα ήταν ότι το κράτος πολεμούσε τους «ορεινούς Τούρκους» (μια παλιά έκφραση προκατάληψης που αναφέρεται στους Κούρδους. 
Τώρα η γλώσσα του κράτους είναι ότι πολεμά «Τρομοκράτες του PKK».

Το μήνυμα είναι δυνατό και ξεκάθαρο: η Τουρκία εισβάλλει στο Κουρδιστάν και σκοτώνει Κούρδους.
Δεν θα υπάρξει ειρήνη στο Κουρδιστάν έως ότου αποσυρθεί η Τουρκία. 
Δεν θα υπάρξει ειρήνη για τα θύματα, έως ότου η Τουρκία θεωρηθεί υπεύθυνη για τις εγκληματικές της ενέργειες τώρα και στο παρελθόν. 
Και όσο αυτές οι φρικαλεότητες μένουν χωρίς απάντηση από διεθνείς κρατικούς φορείς και οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ, η Τουρκία θα συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα εναντίον Κούρδων, συμπεριλαμβανομένων απλών Κούρδων πολιτών.
Πριν από λίγες μέρες, τρεις Κούρδοι περιβαλλοντολόγοι σκοτώθηκαν σε τουρκική αεροπορική επίθεση στο Ανατολικό Κουρδιστάν (Ιρανικό Κουρδιστάν).
Ο καθένας αφήνει πίσω από μια οικογένεια χωρίς πατέρα και χωρίς πηγή εισοδήματος.
Ποιο ήταν το έγκλημά τους; 
Ήταν Κούρδοι.
(ANTHONY AVICE DU BUISSON)

Σχόλια