Μεγάλη αιγυπτιακή άσκηση ...προσομοίωση πολέμου & μήνυμα αποτροπής στον Ερντογάν


Μια μεγάλη άσκηση του Αιγυπτιακού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη χαρακτηρίζεται από στρατιωτικούς και
στρατηγικούς εμπειρογνώμονες, ως μήνυμα αποτροπής στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας με επικεφαλής τον Αλ-Σάρατζ. 
Η άσκηση, με την ονομασία «Hasm 2020» (Firmness 2020), πραγματοποιήθηκε από μονάδες της Δυτικής Περιφέρειας της Αιγύπτου μαζί με σχηματισμούς ένοπλων και ειδικών σδυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων αλεξιπτωτιστών και ομάδων SEAL. 
Οι ασκήσεις περιλάμβαναν στρατηγικές επιδρομές από χερσαίες δυνάμεις και επιχειρήσεις ξηράς-θάλασσας από στρατεύματα σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Περιφέρειας κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. 
Άλλα σενάρια επικεντρώθηκαν στην απειλή από μισθοφόρους ή τρομοκρατικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν επίσης ελιγμοί εναέριας άμυνας και πυροβολικού. 
Ο ειδικός των Αφρικανικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας Στρατηγός Mohammed Abdel-Wahed είπε ότι, η άσκηση Hasm 2020 «μεταφέρει πολλά εσωτερικά και εξωτερικά μηνύματα διαβεβαίωσης στους αδελφούς μας στη Λιβύη και αποτροπή σε ορισμένα περιφερειακά κόμματα». 
Η άσκηση «ήταν ένα μήνυμα αποτροπής σε όποιον πιστεύει ότι μπορεί να απειλήσει την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου» και «μια προσομοίωση πολέμου», πρόσθεσε. 
Σύμφωνα με δήλωση του στρατού, στην κύρια φάση της ασκήσεως παρευρέθηκε ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Ζάκι και περιελάμβανε πραγματικά πυρά

Σχόλια