Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

Η Ρωσία πουλάει το παράκτιο πυραυλικό σύστημα "Bastion" στον Haftar; H Αίγυπτος ζητάει γρήγορη παράδοση...


Αιγυπτιακές και ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το Κάιρο ζήτησε από τη Μόσχα να επιταχύνει τις παραδόσεις παράκτιων κινητών αμυντικών συστημάτων, συγκεκριμένα
του "Bastion", στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA)
Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η έκθεση αναφέρει ότι η Αίγυπτος σκοπεύει να επιταχύνει την απόκτηση αυτών των πυραύλων κατά των πλοίων, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική ναυτική επίθεση. 
Οι πηγές ανέφεραν ότι το σύστημα Bastion είναι σε θέση να προστατεύσει τις ακτές της Αιγύπτου με μήκος πάνω από 600 χιλιόμετρα από πιθανές προσεγγίσεις του εχθρού.
Η αναφορά των μέσων ενημέρωσης σημειώνει ότι, η Αίγυπτος ενισχύει τις ναυτικές της ικανότητες, υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στην περιοχή της Μεσογείου, ειδικά μετά την πληροφορία ότι η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση στην πόλη της Μισράτα της Λιβύης. 
Αξίζει να σημειωθεί στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν στο RusiaToday νωρίτερα ότι, η Αίγυπτος είχε ήδη υπογράψει σύμβαση για το σύστημα Bastion από το 2013...
Το σύστημα μπορεί να προστατεύσει 600 χιλιόμετρα ακτογραμμής και να ασφαλίσει μια θαλάσσια έκταση 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η διαμόρφωσή του περιλαμβάνει 18 οχήματα. 
Περισσότερα για το παράκτιο κινητό πυραυλικό σύστημα Bastion 
Το παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bastion (DBK) με τον ενοποιημένο υπερηχητικό πύραυλο (RCC) Yakhont (Onyx), έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει πλοία διαφόρων κατηγοριών και τύπων, σε συνθήκες έντονης δραστηριότητας και ηλεκτρονικών αντιμέτρων. 
Οι εργασίες για τη δημιουργία του συγκροτήματος ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στο NPO Mashinostroyeniya. 
Το σύστημα χρησιμοποιείται από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.