Αυτά που δεν σας λένε...Πάγωμα των εκταμιεύσεων από το 55% των κρατών, αν δεν τηρούνται οι όροι που συμφωνήθηκαν

Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας διασφαλίσει, πως θα αποταμιευτούν στο σύνολο τους τα 29 δισ. ευρω των επιχορηγήσεων...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου και θα καταλάβετε το γιατί...
Υιοθετώντας, ουσιαστικά, τις προτάσεις των Φειδωλών της Ευρώπης, οι 27 συμφώνησαν ότι τα κριτήρια για τις εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων δε θα είναι μόνο οικονομικά.
Μεταξύ των προϋποθέσεων θα είναι και η τήρηση του κράτους δικαίου. 
Κάθε κράτος μέλος θα υποβάλλει ένα σχέδιο δράσης για την απορρόφηση των επιχορηγήσεων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα το εξετάζει και θα έχει το δικαίωμα να «παγώσει» τις εκταμιεύσεις αν κρίνει ότι δεν τηρούνται οι όροι που συμφωνήθηκαν.  Για να «παγώσουν» οι εκταμιεύσεις θα απαιτείται ειδική, ενισχυμένη πλειοψηφία των κρατών μελών (το 55%, που θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το 65% του συνολικού πληθυσμού) της ΕΕ.  Το σημείο αυτό αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, καθώς οι Φειδωλοί ζητούσαν δικαίωμα βέτο. «Η χρήση ευρωπαϊκών κεφαλαίων θα συνδέεται με όρους για το κράτος δικαίου. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά και νόμισμα.  Είναι μία κοινότητα αρχών. Είναι σημαντικό να το διαφυλάξουμε αυτό» τόνισε ο Μαρκ Ρούτε μετά τη Σύνοδο. 
Υ.Γ 
Σκεφτείτε τι θα γίνεται με τα δάνεια...όταν υπάρχει στην ουσία βέτο στις επιχορηγήσεις...

Σχόλια