Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Μόλις ο Ερντογάν πήρε από την Ε.Ε 485 εκ. ‎€ για τους πρόσφυγες, έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά..


10/7/2020
Σε συνέχεια της πρότασης της Επιτροπής στις 3 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ενέκρινε σήμερα συμπληρωματικό ποσό 485 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη προσφύγων στην Τουρκία. 
Η χρηματοδότηση που εκκαθαρίστηκε τώρα τόσο από το Συμβούλιο όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επεκτείνει δύο εμβληματικά ανθρωπιστικά προγράμματα στην Τουρκία μέχρι το τέλος του 2021. 
Τα προγράμματα αυτά επιτρέπουν σε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και περισσότερα από 600.000 παιδιά να πάνε στο σχολείο. 
Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς, δήλωσε: 
«Η ΕΕ θα στηρίξει τους πρόσφυγες στην Τουρκία για όσο διάστημα παραμένουν οι ανθρωπιστικές ανάγκες. 
Αυτή η νέα χρηματοδότηση δείχνει τη βαθιά μας ανησυχία για τους πιο ευάλωτους, ειδικά τώρα που ο κορονοϊός επιδείνωσε περαιτέρω την ήδη άσχημη τους κατάσταση. 
Χάρη στη συνεργασία μεταξύ ανθρωπιστικών οργανώσεων, των τουρκικών αρχών και της ΕΕ, τα ανθρωπιστικά μας προγράμματα βοηθούν τους πρόσφυγες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.