Προσγειώθηκε στη Σιγκονέλα το 3ο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Προγράμματος επίγειας επιτήρησης του ΝΑΤΟ


Στις 15 Ιουλίου 2020, το 3ο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Προγράμματος επίγειας επιτήρησης  της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ,
έφτασε στις 13:37 τοπική ώρα στη νέα του βάση στη Sigonella της Ιταλίας. 
Η προσγείωση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα για το ΝΑΤΟ στο δρόμο του να αποκτήσει συνολικά πέντε πιλοτικά αεροσκάφη RQ-4D, που αναφέρονται ως «Phoenix», όλα με βάση τη Sigonella. 

«Η πτήση του αεροσκάφους ΝΑΤΟ-03 από την Καλιφόρνια προς τη Σικελία είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο Πρόγραμμα απόκτησης επίγειας επιτήρησης της Συμμαχίας, δήλωσε ο Ταξίαρχος Βόλκερ Σάμανς, Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης συστημάτων Επιτήρησης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. 
«Έχοντας τώρα τρία αεροσκάφη "Phoenix" στη Sigonella, παρέχεται περισσότερη ευελιξία στον Οργανισμό Διαχείρισης Επίγειας Παρακολούθησης του ΝΑΤΟ, στο ζήτημα δοκιμών και επαλήθευσης, παρέχοντας ταυτόχρονα τον εξοπλισμό για εξοικείωση και εκπαίδευση», πρόσθεσε. Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στον δρόμο μας, για τη δημιουργία μιας κορυφαίας ικανότητας παρακολούθησης πληροφοριών και αναγνώρισης για όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. 
Ο Ταξίαρχος Χιούστον Καντγουέλ, ο οποίος ανέλαβε την Διοίκηση της Συμμαχικής Δύναμης Επιτήρησης της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ νωρίτερα αυτό το μήνα, βρισκόταν στο χώρο για να παρακολουθήσει την προσγείωση. 
"Αυτό είναι ένα υπέροχο ντεμπούτο για μένα." είπε. 
«Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στον δρόμο μας, για τη δημιουργία μιας κορυφαίας ικανότητας παρακολούθησης πληροφοριών και αναγνώρισης για όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».
Η τελευταία διέλευση-πτήση άνω του Ατλαντικού από την Καλιφόρνια στην Ιταλία ελέγχθηκε εξ ολοκλήρου από πιλότους στην Κύρια Λειτουργική Βάση στη Sigonella, με τον ίδιο τρόπο όπως και η πτήση του 1ου & 2ου αεροσκάφους Alliance Ground Surveillance στα τέλη του 2019. 
Το Φοίνιξ απογειώθηκε την Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Edwards στην Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 07:47 τοπική ώρα και προσγειώθηκε στη Sigonella περίπου 21,8 ώρες αργότερα. 
Το αεροσκάφος έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε φάση επαλήθευσης επιδόσεων σε επίπεδο συστήματος, προτού παραδοθεί επίσημα στη Δύναμη Επιτήρησης της Συμμαχίας ΝΑΤΟ.

Σχόλια