Από τη Δευτέρα 13/7 και έως την 31η Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα 13 Ιουλίου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, μέσα σε ένα ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον λόγω των
επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 19 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ) ωράριο λειτουργίας 11.00-18.00.
Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες και προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές.
Σε όλα τα είδη που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγραμμένης) και της νέας τιμής, ενώ επιτρέπονται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»).
newsbreak.gr

Σχόλια