Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

MEGA: Προς "light" μνημόνιο για τα 32 δισ. ευρώ οδηγείται η Ελλάδα (βίντεο)


Οι αντιδράσεις των χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά για τον τρόπο διάθεσης της βοήθειας αντιμετώπισης των
προβλημάτων από τον κορονοϊό, οδηγούν τις χώρες του Νότου σε μεταρρυθμίσεις.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές μπορεί να είναι και δημοσιονομικές προσαρμογές, όπως περικοπές προϋπολογισμών ή αυξήσεις φόρων. 
Απέναντι στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο, βρίσκονται οι χώρες του Βορρά που ζητούν αυστηρούς όρους για τη διάθεση κάθε βοήθειας. Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία και η Εσθονία πιέζουν προκειμένου να εφαρμοστεί ένα «ελαφρύ» μνημόνιο. 
Διαψεύδει το ενδεχόμενο Μνημονίου η κυβέρνηση
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε το ενδεχόμενο μνημονίου, λέγοντας πως «δεν υπάρχουν μνημόνια στο δρόμο του Ταμείου Ανάκαμψης». Όπως πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, η Ελλάδα θα λάβει σημαντικό ποσό μέσω χρηματοδοτήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.