Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου Λιβύης: Ρώσοι μισθοφόροι & δυνάμεις Χαφτάρ εισήλθαν στις εγκαταστάσεις πετρελαίου "El Sharara"


Ρώσοι και άλλοι ξένοι μισθοφόροι έχουν εισέλθει στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Λιβύης - Sharara - δήλωσε η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της χώρας
την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως απόπειρα να ανασταλεί η επανάληψη της διακοπής της παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη. 
Οι Ρώσοι μισθοφόροι συναντήθηκαν για πρώτη φορά αργά την Πέμπτη με τους φρουρούς της τεράστιας νοτιοδυτικής πετρελαϊκής περιοχής Sharara της Λιβύης, που ελέγχονται από τους μαχητές του Haftar, σύμφωνα με δήλωση του Libya's National Oil Corporation (NOC). 
Νωρίτερα φέτος, μια δύναμη γνωστή ως Φρουρά Εγκαταστάσεων Πετρελαίου, η οποία λαμβάνει εντολές από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, βοήθησε στο κλείσιμο της παραγωγής πετρελαίου όταν οι συμμαχικές φυλές του Χατάρ οδήγησαν τον αποκλεισμό των λιμένων πετρελαίου της Λιβύης. 
Η αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη καταδίκασε την κατάληψη του πετρελαίου από μισθοφόρους της εταιρείας Βάγκνερ και άλλους ξένους μισθοφόρους ως μέρος μιας «άνευ προηγουμένου εκστρατείας που υποστηρίζεται από το εξωτερικό για την υπονόμευση του ενεργειακού τομέα της Λιβύης». 

Σχόλια