Στεροειδές φάρμακο σημαντική ανακάλυψη κατά του COVID-19...;;


Σύμφωνα με άρθρο του Reuters...
Ένα φθηνό και ευρέως χρησιμοποιούμενο στεροειδές που ονομάζεται δεξαμεθαζόνη έχει γίνει το πρώτο φάρμακο που
φαίνεται να είναι σε θέση να σώσει ζωές μεταξύ των ασθενών με COVID-19 σε αυτό που οι επιστήμονες είπαν ότι αποτελεί «σημαντική ανακάλυψη» στην πανδημία του κορονοϊού. 
Τα αποτελέσματα των δοκιμών που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η δεξαμεθαζόνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη μείωση της φλεγμονής σε άλλες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, μείωσε τα ποσοστά θανάτου κατά περίπου στο 1/3 μεταξύ των βαριά ασθενών με COVID-19 που εισήχθησαν στο νοσοκομείο. 
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το φάρμακο θα πρέπει να γίνει αμέσως βασική περίθαλψη, σε ασθενείς με σοβαρές περιπτώσεις πανδημικής νόσου, δήλωσαν οι ερευνητές που έκαναν τις δοκιμές. 
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι θα εργαστούν για να δημοσιεύσουν τις πλήρεις λεπτομέρειες της δοκιμής το συντομότερο δυνατόν, με ορισμένους επιστήμονες να λένε ότι επιθυμούν να επανεξετάσουν τα στοιχεία για τον εαυτό τους. 
Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας δεν έχασε χρόνο να ενεργήσει βάσει των ευρημάτων, λέγοντας ότι το φάρμακο είχε εγκριθεί για χρήση στην κρατική υπηρεσία υγείας...
Η Βρετανία 'εχει αποθηκεύσει 200.000 δόσεις θεραπείας. "Αυτό είναι ένα (δοκιμαστικό) αποτέλεσμα που δείχνει ότι εάν στους ασθενείς που έχουν COVID-19 και βρίσκονται σε αναπνευστήρες ή έχουν οξυγόνο, λαμβάνεται δεξαμεθαζόνη, θα σώσει ζωές και θα το κάνει με εξαιρετικά χαμηλό κόστος", δήλωσε ο Martin Landray , καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, επικεφαλής της δοκιμής, γνωστή ως δοκιμή RECOVERY. 
"Θα είναι πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε φάρμακο να το αντικαταστήσει πραγματικά, δεδομένου ότι για λιγότερο από 50 pounds (63 $), μπορείτε να θεραπεύσετε οκτώ ασθενείς και να σώσετε μια ζωή", είπε σε μια διαδικτυακή ενημέρωση. Ο βοηθός ερευνητής του, Peter Horby, δήλωσε ότι η δεξαμεθαζόνη ήταν «το μόνο φάρμακο που έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί ότι μειώνει τη θνησιμότητα - και το μειώνει σημαντικά». 
"Είναι μια σημαντική ανακάλυψη", είπε. Η δεξαμεθαζόνη είναι φθηνή, υπάρχει στο ράφι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως για να σώσει ζωές παγκοσμίως." Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ή εμβόλια για το COVID-19, η ασθένεια που προκαλείται από το νέο κορονοϊό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 431.000 ανθρώπους παγκοσμίως 
Ο επικεφαλής αξιωμτούχος υγείας της Αγγλίας, Chris Whitty, δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Τρίτης ήταν «το πιο σημαντικό δοκιμαστικό αποτέλεσμα για τον COVID-19 μέχρι τώρα», προσθέτοντας: «Θα σώσει ζωές σε όλο τον κόσμο».

Σχόλια