Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Όρμπαν: Οι ΜΚΟ της Ουγγαρίας θα πρέπει να αποκαλύπτουν ξένα κεφάλαια...παρά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ΕΕ


Οι πολιτικές οργανώσεις που εμπλέκονται στην ουγγρική πολιτική θα πρέπει να αποκαλύπτουν τους ξένους
δωρητές τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν την Παρασκευή
Έκανε τη δήλωση αφού το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι, η στάση της Ουγγαρίας σχετικά με τη χρηματοδότηση από το εξωτερικό παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ. 
Η ουγγρική νομοθεσία ήταν μέρος μέτρων κατά του οποίου η κυβέρνηση θεωρεί αθέμιτη ξένη επιρροή, που συνδέεται με τις διαφωνίες της με τον δισεκατομμυριούχο των ΗΠΑ Τζορτζ Σόρος, ο οποίος γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. 
Την Παρασκευή, αντιδρώντας στην απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για πρώτη φορά, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα σεβαστεί την απόφαση σχετικά με τη χρηματοδότηση ΜΚΟ, αλλά θα εξακολουθήσουν να ισχύουν κανόνες διαφάνειας. 
"Όλοι οι Ούγγροι θα γνωρίζουν κάθε χρηματική ενίσχυση που αποστέλλεται εδώ από το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κρατικό ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.