Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Τουρκικά πολεμικά συνοδεύουν φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης - Παρακολουθεί η φρεγάτα «Σπέτσαι»

Περιστατικό ανοιχτά της Βεγγάζης στη Λιβύη σημειώθηκε σήμερα με ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο, το οποίο
συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πλοίο ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη, πέρασε τα Δαρδανέλια συνοδευόμενο από τις τρεις φρεγάτες έφτασε νότια της Κρήτης και εκεί ενεργοποιήθηκε η φρεγάτα «Σπέτσαι», η οποία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Irini, που σχετίζεται με τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.
Από τον Ιταλό επιχειρησιακό διοικητή, που έχει τεθεί αυτό το εξάμηνο επικεφαλής της συγκεκριμένης επιχείρησης, δόθηκε εντολή να απονηωθεί το ελικόπτερο της φρεγάτας και να πλησιάσει προς ύποπτο εμπορικό πλοίο, που φέρει σημαία Τανζανίας, και να το ελέγξει.
Πλησιάζοντας, το πλήρωμα του ελικοπτέρου θέλησε να επικοινωνήσει με το εμπορικό πλοίο, όμως η απάντηση δόθηκε από τις τουρκικές φρεγάτες ότι το πλoίο συνοδεύεται υπό την προστασία του τουρκικού κράτους.
Ο Ιταλός διοικητής έδωσε εντολή στο πλήρωμα του ελικοπτέρου να επιστρέψει στη φρεγάτα και η δεύτερη εντολή είναι η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσες», η οποία είναι η μόνη που βρίσκεται στην περιοχή του Λιβυκού πελάγους, να παρακολουθεί διακριτικά το τουρκικό εμπορικό πλοίο που προσεγγίζει τις ακτές της Λιβύης.  Euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.