Θέλετε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη; Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα δίνει στους ταξιδιώτες όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό τους,
θέτει σε λειτουργία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ονομάζεται «Re-open EU» και στόχος είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να ταξιδέψουν με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι.
Η πλατφόρμα θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με;
  • τα ανοιχτά σύνορα και τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς
  • τις υπηρεσίες τουρισμού στα κράτη μέλη.
  • πρακτικές πληροφορίες από τα κράτη μέλη σχετικά με ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια
  • για τη φυσική αποστασιοποίηση ή τη χρήση μάσκας, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τουριστικές προσφορές στην ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο.
Αυτό θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις όταν προγραμματίζουν τις διακοπές τους και τα ταξίδια τους φέτος το καλοκαίρι και πέρα από αυτό.
Ο κ. Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε τα εξής: «Ύστερα από εβδομάδες εγκλεισμού, τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ ανοίγουν ξανά. Ο ιστότοπος Re-open EU που εγκαινιάζουμε σήμερα θα παρέχει στους ταξιδιώτες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να προγραμματίσουν με σιγουριά τα ταξίδια τους και να παραμείνουν ασφαλείς στις μετακινήσεις τους. Θα βοηθήσει επίσης τα μικρά εστιατόρια και τους ξενοδόχους, καθώς και τις πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, να εμπνευστούν από καινοτόμες λύσεις που αναπτύχθηκαν από άλλους.»
Η Επίτροπος κ. Μαρία Γκαμπριέλ, αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, καθώς και για το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ), δήλωσε: «Η πλατφόρμα Re-open EU παρέχει επικαιροποιημένες ουσιώδεις πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε ξανά με ασφάλεια να εξερευνήσουμε την Ευρώπη»._ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Πηγή άρθρου

Σχόλια