Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020

Αναστασιάδης: Ταμείο Φυσικού Αερίου υπέρ Τουρκοκυπρίων

Έτοιμος για παραχώρηση μέρους τυχόν εσόδων από το φυσικό αέριο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ακόμα και
πριν τη λύση του Κυπριακού δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε μια προσπάθεια να πετύχει την αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία. 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία επιθεώρηση Politico των Βρυξελλών, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόθεση του ιδίου να ανοίξει δεσμευμένο λογαριασμό προς όφελος της τουρκοκυπριακής κοινότητας, εάν η Τουρκία «σταματήσει την επιθετικότητα της και αναγνωρίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου». 
Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη, αν η Άγκυρα αναγνωρίσει τα δικαιώματα της Λευκωσίας σε έρευνες για ενέργεια, τότε ο ίδιος προτίθεται να δημιουργήσει ειδικό λογαριασμό εσόδων από το φυσικό αέριο, από τον οποίον η Τουρκοκυπριακή κοινότητα θα μπορεί να επωφεληθεί στην βάση της αναλογίας πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.