Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020

Το λιβυκό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία Αθήνας - Ρώμης για την ΑΟΖ

Το Λιβυκό κοινοβούλιο που στηρίζει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ ενέκρινε τη συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας
για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στην Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του σώματος, Ταλάλ αλ Μιχούμπ, τόνισε ότι η Λιβύη θα επιδιώξει να συμμετάσχει στη συμφωνία με στόχο να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές «επιδιώξεις στη Μεσόγειο», τις οποίες χαρακτήρισε απειλή «για την σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα μας και στην περιοχή».
Το περασμένο Νοέμβριο, η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία απορρίπτουν σθεναρά η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.