Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Η Αίγυπτος διστάζει να επέμβει στη Λιβύη...φοβούμενη μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες


Η Αίγυπτος διστάζει να παρέμβει άμεσα στη γείτονά της Λιβύη φοβούμενη μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες. Kαλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι
η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ άσκησαν πίεση στην Αίγυπτο,
να ξεκινήσει άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αφού ο στρατιωτικός διοικητής Χαλίφα Χαφτάρ υπέστη σοβαρές απώλειες από τις δυνάμεις της αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA), σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Akhbar.   
Μέχρι τώρα, η Αίγυπτος αρνήθηκε την άμεση στρατιωτική επέμβαση - ακόμη και όταν παρεμβαίνει έμμεσα - και αυτή η άρνηση συνδέεται με την αιγυπτιακή επιθυμία για καλές σχέσεις με τους Λίβυους. 
Αν και ορισμένοι Λίβυοι μπορεί να αποδεχθούν την παρέμβαση σήμερα, θα μπορούσε μια τέτοια κίνηση να είναι καταστροφική στο μέλλον.  
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «το Κάιρο ενημέρωσε το Αμπού Ντάμπι και το Ριάντ ότι, συμμετείχε σε επιχειρήσεις υποστήριξης και βοήθειας της Λιβύης», γνωρίζοντας ότι η μόνη επίσημη παρέμβασή του ήταν να βομβαρδίσει βάσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη, που είχαν σφαγιάσει αριθμό Αιγύπτιων Κοπτών το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.