Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Ταξίδι αστραπή του Ντι Μάιο στη Λιβύη..επαφές με Σάρατζ & μνημόνιο συνεργασίας


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας πραγματοποίησε ένα  ταξίδι αστραπή στη Λιβύη την Τετάρτη εν μέσω μιας έντονης σύγκρουσης μεταξύ μιας αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ
κυβέρνησης στη Δύση και των δυνάμεων με έδρα την Ανατολή, πιστές στον ισχυρό Χαλίφα Χαφτάρ. 
Ο Luigi Di Maio πρόκειται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης Fayez al-Sarraj, καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών και τον ομόλογό του εξωτερικών υποθέσεων, ανέφεραν οι ιταλικές υπηρεσίες Agi και Ansa. 
Η Ρώμη θεωρεί τη Λιβύη "προτεραιότητα ... το πιο σημαντικό μας ζήτημα, το οποίο αφορά την εθνική μας ασφάλεια", σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή του υπουργείου..
"Δεν μπορούμε να αντέξουμε μια διχοτόμηση της χώρας. Γι 'αυτό πήγαμε πρώτα στην Άγκυρα, ένα (διπλωματικό) κανάλι που πάντα κρατούσαμε ανοιχτό", ανέφερε η πηγή, αναφερόμενη στο ταξίδι του Ντι Μάιο στην Τουρκία στις 19 Ιουνίου. 
Ο Ντι Μάιο επισκέφτηκε τελευταία τη Λιβύη τον Ιανουάριο. Κατά την επίσκεψή του σήμερα, ο Di Maio πρόκειται να εξετάσει ένα τροποποιημένο "μνημόνιο" συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τη μετανάστευση, ανέφερε η Repubblica.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.