Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

«Να κάνουμε την Αγία Σοφία μπ@ρδ@λ@», λέει γνωστός Τούρκος καθηγητής ιστορίας!


Ο Γιουσούφ Χαλάτσογλου ΔΕΝ είναι κάποιος περιθωριακός. 
Είναι καθηγητής ιστορίας και επί 15 ΧΡΟΝΙΑ πρόεδρος
στο κρατικό ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας (1993-2008).
Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται η εξής συνομιλία:
Τζεμ Τοκερ (πρώην πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος): Από ότι καταλαβαίνω από τις συζητήσεις η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Ερντογάν. Χρειάζεται μόνο μία υπογραφή του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πιέστε τον. Εξελέγη παίρνοντας το 52% της εθνικής βούλησης
Αλή Ιχσάν Καραχασάνογλου (ισλαμιστής αρθρογράφος): Ας πιέσουμε όλοι σε αυτό το σημείο.
Τζεμ Τοκερ: Ναι ας το κάνουμε. Και εγώ επίσης θα πιέσω για αυτό.
Καραχασάνογλου: Ως φιλελεύθερο κόμμα ας το εξηγήσουμε αυτό στην Ευρώπη με μία εικόνα της Τουρκίας. Δείτε τι είπε πρόσφατα ο κύριος Γιουσούφ (Γιουσούφ Χαλάτσογλου-εθνικιστής καθηγητής). Πως οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τζαμιά στην Ελλάδα ως μπου@@@@α.
Τζεμ Τοκέρ: Αυτό είναι για την Ελλάδα. Εμείς είμαστε απόγονοι των ανθεκτικών Οθωμανών. Μα είμαστε εμείς το ίδιο με την Ελλάδα;
Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Όχι δεν ισχύουν αυτά. Υπάρχει και η αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών. Μην τα λέτε αυτά.
Τζεμ Τοκέρ: Aυτό που λέτε λοιπόν είναι ότι πρέπει να κάνουμε την εκκλησία μέρος της αμοιβαιότητας. Συμφωνήστε λοιπόν μεταξύ σας να κάνουμε την Αγία Σοφία ένα μπου@@@@ο.
Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Δεν μιλάτε καθόλου όταν τα τζάμια σας στην Ελλάδα πυρπολούνται, καταστρέφονται, μετατρέπονται σε μπου@@@@α ενώ τα ταφικά μνημεία γίνονται εκκλησίες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.