ΠΟΥ & κυβερνήσεις άλλαξαν την πολιτική θεραπείας του κορονοϊού...με βάση στοιχεία εταιρείας "φάντασμα" !!

Η αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» ότι η πολιτική θεραπείας του κορονοϊού άλλαξε σε πολλές χώρες
βάσει ελλιπών δεδομένων από μια παγκοσμίως άγνωστη εταιρία ανάλυσης υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ, προκαλεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία των κυβερνήσεων, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Η Surgisphere, περί ου ο λόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, παρείχε στους ερευνητές τα στοιχεία που έδειξαν ως επικίνδυνη τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, κάτι που οδήγησε τον ΠΟΥ να αποσύρει αρχικά την υποστήριξή του σε αυτό το φάρμακο.
Η μεθοδολογία των ερευνητών, αλλά και ο τρόπος συλλογής των δεδομένων από την εταιρεία, προκάλεσαν από την αρχή ενστάσεις από αρκετούς επιστήμονες σε τέτοιον βαθμό, που η επιθεώρηση «The Lancet», η οποία δημοσίευσε αρχικά τη μελέτη, αναγκάστηκε να κρατήσει αποστάσεις από τα ευρήματα, με μια υποσημείωση «έκφρασης ανησυχίας» και «σημαντικών ερωτημάτων» για το θέμα.
Η εφημερίδα «Guardian», αποκαλύπτει ότι στην μικρή αμερικανική εταιρία αναλύσεων, στην οποία εργάζονται μεταξύ άλλων ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ένα μοντέλο- πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, προκάλεσε αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πολλές χώρες, καθώς και στην απόφαση του ΠΟΥ και διαφόρων ερευνητικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο για τη διακοπή των κλινικών μελετών για την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης.
Κάτι που, κρίνοντας από την αξιοπιστία της έρευνας, αποδεικνύεται εγκληματικό λάθος! Η Surgisphere παρείχε στοιχεία σε πολλές μελέτες για τον κορονοϊό, ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξηγήσει με επάρκεια τα δεδομένα ή τη μεθοδολογία της, ενώ αποδεικνύεται πως και οι υπάλληλοί της έχουν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη σχέση με το αντικείμενο!
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες βράδυ την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή τους, την οποία αποφάσισε μετά τη δημοσίευση της μελέτης στο «The Lancet».
«Μετά την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα, κρίνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου» των κλινικών δοκιμών, σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, χωρίς να ψελλίσει ούτε μία συγγνώμη για την καθυστέρηση των ερευνών λόγω της ολιγωρίας του.

Σχόλια