Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής ...Αποσπασματικές οι δηλώσεις του πρέσβη στην Άγκυρα για συμφωνία ΑΟΖ με Τουρκία..


Τα σχόλια του Παλαιστίνιου διπλωμάτη στην Άγκυρα σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία
θεωρούνται ως μεμονωμένες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ). 
Το υπουργείο εξήγησε ότι οι δηλώσεις που αποδίδονται στον πρεσβευτή της ΠΑ στην Άγκυρα Φαίδ Μουσταφά..πως σηματοδοτούν την προθυμία της Παλαιστίνης να διαπραγματευτεί μια συμφωνία θαλάσσιων ζωών, με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, είναι εκτός πλαισίου. 
Η Παλαιστίνη αναφέρει η ανακοίνωση διατηρεί στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, βάσει της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, και επιθυμεί να αναπτύξει αυτές τις σχέσεις. Πρόσθεσε ότι η Παλαιστίνη δεν συζητά επί του παρόντος μια τέτοια συμφωνία με καμία από αυτές τις χώρες. 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τουρκική εφημερίδα Aydinlik, ο Μουσταφά εικάζεται πως δήλωσε: «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες». «Έχουμε επίσης δικαιώματα στη Μεσόγειο. Η Παλαιστίνη έχει μερίδια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτούς τους τομείς και να υπογράψουμε μια συμφωνία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.