Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Κ. Γουργουλιάνης :Τι Λωζάνη τι Κοζάνη! Ο εισαγόμενος τουρισμός τον καιρό του κορονοϊού..

Του Κώστα Γουργουλιάνη*
Οι νομοί Kοζάνης και βέβαια της Λάρισας, χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,
αλλά οι κάτοικοί τους, ευτυχώς, μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στους διπλανούς νομούς όπως των Γρεβενών και της Καρδίτσας, που έχουν σχεδόν μηδενικά κρούσματα. 
Η Λωζάνη είχε στην πανδημία πολλά κρούσματα όπως και η Κοζάνη αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει ελάχιστα νέα κρούσματα, όπως και η Κοζάνη. 
Τώρα που στην Ελβετία, όπως και στην Ελλάδα πέρασαν πολύ περισσότερες από τις " πολυαναμενόμενες πάντα δύο τελευταίες εβδομάδες" από την άρση της γενικευμένης καραντίνας, έχουμε ελάχιστους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και περιορισμένα νέα κρούσματα και στις δύο χώρες. 
Επίσης η Αυστρία, η Κύπρος, η Αυστραλία και ίσως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία ,η Γαλλία και η Ιταλία έχουν συνεχώς μειούμενο αριθμό νέων κρουσμάτων αλλά και διασωληνωμένων ασθενών.
Οι αποκλίσεις στο επιδημιολογικό φορτίο μεταξύ αρκετών Ευρωπαικών χωρών είναι ανάλογες μεταξύ των νομών της πατρίδας μας. 

Έτσι όπως ταξιδεύουμε χωρίς περιορισμούς στους διπλανούς "καθαρότερους" νομούς, έτσι και οι Ευρωπαίοι μπορούν να φθάσουν με ασφάλεια για όλους, και με αναγκαίους ελέγχους όταν απαιτηθούν , οπωσδήποτε στην Καρδίτσα και τα Γρεβενά αλλά και στους υπόλοιπους μαγευτικούς προορισμούς της πατρίδας μας.

*Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.