Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Κοινή δήλωση Γαλλίας, Γερμανίας & Ιταλίας για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη..


Υπό το φως των αυξανόμενων κινδύνων επιδείνωσης της κατάστασης στη Λιβύη και της περιφερειακής κλιμάκωσης, η Γαλλία, η Γερμανία & η Ιταλία
καλούν όλα τα εμπλεκόμενα  μέρη της Λιβύης να σταματήσουν αμέσως και άνευ όρων τις μάχες και να αναστείλουν τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. 
Προτρέπουν επίσης ξένους φορείς να σταματήσουν κάθε παρέμβαση και να σεβαστούν πλήρως το εμπάργκο όπλων που καθιέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. 
Ενθαρρύνουν την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της στρατιωτικής ομάδας εργασίας 5 + 5 υπό την αιγίδα της UNSMIL, ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή μιας βιώσιμης και αξιόπιστης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. 
Αυτό είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο για τη δημιουργία του αναγκαίου κλίματος για την απτή επανάληψη του πολιτικού διαλόγου μεταξύ της Λιβύης, ο οποίος θα επιτρέψει μια βιώσιμη επίλυση της σύγκρουσης. 
Πρέπει να ενθαρρυνθούν όλες οι προσπάθειες σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένης της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας που ανακοινώθηκε στις 6 Ιουνίου. 
Οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη στήριξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και μιας πολιτικής διευθέτησης, με διαπραγμάτευση της Λιβύης κρίσης πρέπει να είναι πλήρως περιεκτική και να στηρίζεται σταθερά στην αρχιτεκτονική της Διαδικασίας του Βερολίνου που παραμένει το μόνο βιώσιμο πλαίσιο.
Υ.Γ
Οι Ιταλοί πάντως μας δουλεύουν όλους...
Είναι με όλους και με κανέναν...και αποδεικνύουν τελικά πως έχουν διπλωματία στον τρόπο προάσπισης των συμφερόντων τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.