Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020

Πρόεδρος Τυνησίας: «Η παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη έχει νομική υπόσταση»


Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στo France 24 TV ότι,
η νομική υπόσταση της επέμβασης της Τουρκίας στη Λιβύη είναι καλύτερη από αυτήν των άλλων χωρών και ότι ο επικείμενος κίνδυνος είναι η πιθανότητα διαχωρισμού της Λιβύης, όπως επεσήμανε ότι συνέβη σε άλλους ομοσπονδιακά κράτη στο παρελθόν, αναφέρει το Ινστιτούτο Ερευνών Μέσων Ανατολής της Μέσης Ανατολής (MEMRI). Τόνισε ότι η Λιβύη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και ότι η διχοτόμησή της θα θέσει σε κίνδυνο την Τυνησία και την Αλγερία. 
Επιπλέον, ο Πρόεδρος Saied είπε ότι καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν τόλμησε να του ζητήσει άδεια για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της Τυνησίας. 
Τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Τυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.