Ερντογάν: Η Ελλάδα τώρα δεν κάθεται ήσυχα, σηκώνεται και ρίχνει άδεια..

Εάν η Ελλάδα δεν γνωρίζει τα όριά της, είναι προφανές τι θα κάνει η Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υποστήριξε πως η Ελλάδα
«ρίχνει άδεια» εναντίον της Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι τα γεωτρύπανα της Τουρκίας συνοδεύονται από τουρκικές φρεγάτες και αν η Ελλάδα κάνει το παραμικρό λάθος εκεί, τότε η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει. Για την Αγία Σοφία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν θα πάρει άδεια από την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κάνουν τα βήματα που πρέπει.
Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η εικόνα της ανατολικής Μεσογείου είναι εκεί, σε αυτή την εικόνα είναι και η θέση της Τουρκίας στις περιοχές θαλάσσιας αρμοδιότητας της Λιβύης”. “Ένας έξυπνος άνθρωπος γνωρίζει ότι σε αυτό το θέμα η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση”, δήλωσε.
Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία στο παρελθόν ούτε ερευνητικά πλοία είχε, ούτε και γεωτρύπανα, πρόσθεσε πως τώρα έχει τρία γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά σκάφη. “Αυτά συνεχίζουν τις εργασίες τους εδώ. Το ένα, το Φατίχ, το στείλαμε στη Μαύρη Θάλασσα. Όλα αυτά τους ενοχλούν πάρα πολύ αυτούς. Τώρα τα γεωτρύπανά μας έρχονται εδώ συνοδευόμενα με φρεγάτες και πλήρως προετοιμασμένα. Το παραμικρό λάθος να κάνετε εδώ, θα γίνει αυτό που πρέπει. Η Ελλάδα τώρα δεν κάθεται ήσυχα, σηκώνεται και ρίχνει άδεια. Ποια είναι αυτή η χώρα που της ρίχνεις άδεια; Λένε τέτοια λόγια στην Τουρκία; Εσύ ποιον κοροϊδεύεις; Να γνωρίζεις τα όριά σου. Εάν εσύ δεν γνωρίζεις τα όριά σου, είναι προφανές τι θα κάνει η Τουρκία. Στη νότια Κύπρο προσπαθούν να κάψουν το ένα τζαμί μας με μολότοφ, στο άλλο κρεμούν βυζαντινή σημαία. Κάνουν τέτοια πράγματα. Θα μείνουν αυτά αναπάντητα όταν τα κάνετε; Γίνονται οι απαραίτητες προειδοποιήσεις και εσείς δεν δίνετε καν σημασία σε αυτές τις προειδοποιήσεις”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Για την Αγία Σοφία ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι “τώρα λένε μην την μετατρέψετε σε τζαμί”. “Την Τουρκία μήπως την κυβερνάτε εσείς ή εμείς; Η Τουρκία έχει θεσμούς. Αν γίνει τέτοιο βήμα είναι προφανές ποιοι έχουν την αρμοδιότητα να το κάνουν. Έχει κοινοβούλιο, Συμβούλιο του Επικρατείας. Ποτέ δεν θα πάρουμε άδεια από εσάς. Εμείς αυτή τη στιγμή ως κράτος δικαίου αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση θα γίνουν τα βήματα που πρέπει”, ανέφερε.

Σχόλια