Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τράμπ κατηγορεί τον ΠΟΥ ως «διεφθαρμένο»


Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Robert O'Brien επανειλημμένα κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
ως «διεφθαρμένο» την Κυριακή μετά την απόφαση Τράμπ να αποσυρθούν από τον ΠΟΥ. 
Ο O'Brien τόνισε σε συνέντευξή του στο "State of the Union" του CNN ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα συνεχίσουν να ξοδεύουν το ίδιο ποσό για τη δημόσια υγεία, αλλά επέλεξαν να εκτρέψουν τα κεφάλαια σε οργανισμούς που θα τα χρησιμοποιούσαν καλύτερα. 
"Δεν θα διαθέσουμε αυτά τα χρήματα στον διεφθαρμένο ΠΟΥ", δήλωσε ο O'Brien στον οικοδεσπότη Jake Tapper. 
"Θα σιγουρευτούμε ότι πηγαίνουν στον Ερυθρό Σταυρό, τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο." 
Ο O'Brien δεν έδωσε καμία εξήγηση για τους λόγους που πιστεύει ότι ο οργανισμός είναι διεφθαρμένος, αλλά κατηγόρησε τον ΠΟΥ για μια ανεπιτυχή απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του Προέδρου Donald Trump, ο οποίος κατηγόρησε την υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών, πως βοήθησε την Κίνα να καλύψει την απειλή που δημιούργησε ο νέος ιός. 
Όταν ρωτήθηκε αν η κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τους Αμερικανούς και την ανάπτυξη εμβολίων, ο O'Brien είπε ότι δεν αυτό δεν θα συμβεί. 
"Οχι. Ακούστε, ξοδεύουμε το ίδιο χρηματικό ποσό και οι κλινικές δοκιμές που διεξάγονται για τον Covid-19 δεν γίνονται υπό την αιγίδα του ΠΟΥ στην Αμερική », δήλωσε ο O'Brien, υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές εταιρείες πραγματοποίησαν τη δική τους έρευνα-ανάπτυξη για ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Θα νικήσουμε αυτήν την ασθένεια που μας επιτέθηκε και προήλθε από την Κίνα», πρόσθεσε

Σχόλια