Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020

Εθνικός στρατός Λιβύης : 80 μαχητές του GNA νεκροί σε επιδρομή στη Σύρτη..

Μισθοφόροι του στρατού GNA

Το τμήμα μέσων ενημέρωσης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) δήλωσε ότι, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν την Πέμπτη μέσω αεροπορικών επιδρομών που είχαν στόχο
εγκαταστάσεις «πολιτοφυλακών και Τούρκων μισθοφόρων» στο As Saddadah, ανατολικά της Misrata. 
Ο Ταξίαρχος Khalid al-Mahjoub είπε ότι, περισσότεροι από 80 ένοπλοι άνδρες που πολεμούσαν με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) σκοτώθηκαν στην Sirte. 
Στους νεκρούς περιλαμβάνονται Τούρκοι στρατιώτες, μισθοφόροι της Άγκυρας και τρομοκρατικές ομάδες. 

Επιπλέον, το LNA ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές για να αποτρέψει τις προσπάθειες του GNA να κινηθεί προς τα ανατολικά και να καταλάβει την Sirte. 
Το Υπουργείο Εσωτερικών του GNA κατηγόρησε τις δυνάμεις του Χαφτάρ ότι απήγαγαν έναν Ταξίαρχο κοντά στη Sirte. 
Το υπουργείο προειδοποίησε ότι δεν θα κλείσει τα μάτια στην απαγωγή, ζητώντας από διεθνείς οργανισμούς και οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να αναλάβουν δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.