Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020

Η Μέρκελ δεν αναμένει άμεσα συμφωνία για τα 750 δις...

Η αυριανή τηλεδιάσκεψη των αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα περιοριστεί σε μια πρώτη συζήτηση. 

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα στη γερμανική βουλή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Παρ΄ όλα αυτά, στην αρχή της πανδημίας όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αντέδρασαν με «εθνικά ανακλαστικά». 
«Αυτό ήταν απερίσκεπτο», τόνισε. Η πανδημία του κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της Ευρώπης. Όπως επεσήμανε, «η συνοχή και η αλληλεγγύη δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές, όσο είναι σήμερα». Η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας θα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ που ξεκινά τον Ιούλιο.
Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δις ευρώ που έχει προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, η καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι η αυριανή τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα περιοριστεί σε μια πρώτη συζήτηση επί του  θέματος. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να παρθεί έγκαιρα, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατεθούν τα χρήματα από τις αρχές του 2021. DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.