Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πιθανό ξεκίνημα κορονοϊού στη Γουχάν από Αυγ. 2019


Δορυφορικές εικόνες χώρων στάθμευσης νοσοκομείων στην κινεζική πόλη Γουχάν υποδηλώνουν ότι
ο κορονoϊός μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται ήδη τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. 
Η μελέτη που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, με συντονιστή τον επικεφαλής καινοτομίας, John Brownstein, του Boston Children Hospital, βρήκε σημαντικά υψηλότερο αριθμό αυτοκινήτων σε χώρους στάθμευσης σε πέντε νοσοκομεία Wuhan στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 2019 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι είδαν «μια απότομη αύξηση του όγκου που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 και κορυφώθηκε με την κορυφή τον Δεκέμβριο του 2019», πολύ νωρίτερα από την επικρατούσα εκτίμηση ότι η επιδημία ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου.
Η μελέτη αναφέρει ότι τα ευρήματα από τις δορυφορικές εικόνες "συνέπεσαν επίσης", με την αύξηση των ερωτημάτων στις κινεζικές μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο για "ορισμένα συμπτώματα, που αργότερα θα προσδιοριζόταν ως στενά συνδεδεμένα με τον κορονοϊού." 
Ο Brownstein, μιλώντας στο ABC News, είπε: 
«Κάτι συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο… σαφώς, υπήρχε κάποιο επίπεδο κοινωνικής αναταραχής, πριν από αυτό που είχε προηγουμένως αναγνωριστεί ως η αρχή της νέας πανδημίας κορονοϊού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.