Λιβύη: Κατάρριψη 2 τουρκικών drone & Ρωσικές βάσεις σε Σύρτη-Γιούφρα ;;


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέρριψε δύο τουρκικά Drones τις τελευταίες 24 ώρες...
Τα Drones προσπαθούσαν να βομβαρδίσουν τις θέσεις τους κοντά στο λιμάνι της Σύρτη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων AMN και Krasnaya Vesna. 
Σύμφωνα με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, οι αεροπορικές δυνάμεις τους κατέρριψαν τουρκικά Drones που πλησίαζαν τις θέσεις τους στη δυτική ύπαιθρο του λιμανιού. 
Η Τουρκία προσπάθησε να βομβαρδίσει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό αυτήν την εβδομάδα, καθώς παρέχουν αεροπορική κάλυψη στις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη της Σερτ. Ταυτόχρονα, η έναρξη των εχθροπραξιών στη Λιβύη ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Εθνικού Στρατού του Λιβύου (LNA), Στρατηγός Αχμέντ αλ-Μισμάρι στις 8 Ιουνίου. 
Η δήλωση αναφέρει: "Αφού η κυβέρνηση των Δυνάμεων (GNA) του Σάρατζ, απέρριψε την κατάπαυση του πυρός, ανακοινώνουμε την έναρξη εχθροπραξιών χωρίς διακοπή."
Παράλληλα ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Fathi Bashag δήλωσε στο Bloomberg ότι, η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
Μιλάμε για τη βάση, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης Sirte, και το στρατιωτικό αεροδρόμιο al-Jufra, που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Σχόλια