Να μας πουν καθαρά ΗΠΑ & ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουν την Ελλάδα αν πάει στα 12ΝΜ και η Τουρκία ασκήσει το «casus belli»;
Απαντώντας σε ερώτηση της "HellasJournal", εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες πως ενώ οι ΗΠΑ γενικά δεν λαμβάνουν θέση σε διαφορές θαλασσίων συνόρων μεταξύ άλλων κρατών,
«θεωρούν τις δραστηριότητες της Τουρκίας μη υποβοηθητικές και προκλητικές".
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως σημειώνουν πως η Ελλάδα έχει επίσης θαλάσσιες διεκδικήσεις στην περιοχή που καλύπτει το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης.
Ολόκληρη η δήλωση-απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δόθηκε γραπτώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικά δεν λαμβάνουν θέση σχετικά με τις θαλάσσιες διενέξεις άλλων κρατών, θεωρούμε ότι ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι αντιπαραγωγικές και προκλητικές.
Ως ζήτημα μακροχρόνιας πολιτικής, ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Εν αναμονή της οριοθέτησης των ανεπίλυτων θαλάσσιων συνόρων, καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μην θέσουν σε κίνδυνο ή να εμποδίσουν την επίτευξη τελικής συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα.
Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα έχει επίσης θαλάσσιες αξιώσεις στην περιοχή που αναφέρεται το μνημόνιο της Τουρκίας και της Λιβύης. Ως προς αυτό, υπογραμμίζουμε ότι το μνημόνιο συμφωνίας δεν μπορεί, από νομικής άποψης ζήτημα, να επηρεάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τρίτων κρατών, όπως η Ελλάδα. Σημειώνουμε επίσης ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως αντικατοπτρίζεται στο δίκαιο της Σύμβασης για τη Θάλασσα, τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στον ίδιο βαθμό με οποιαδήποτε άλλη χερσαία επικράτεια.»
Ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει με την Αιγιαλίτιδα ζώνη και την επέκτασή της στα 12 ΝΜ
Το εύρος της ελληνικής και της τουρκικής αιγιαλίτιδας ζώνης
Το 1936 η Ελλάδα καθόρισε το εύρος των χωρικών της υδάτων στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές. Παράλληλα, από το 1931 είχε θεσπίσει εναέριο χώρο 10 μιλίων. Η Τουρκία το 1964 επέκτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της από τα 3 στα 6 μίλια. Παράλληλα, όρισε ότι, εάν οι έναντι των τουρκικών ακτών χώρες είχαν χωρικά ύδατα μεγαλύτερα των 6 μιλίων, τότε και τα τουρκικά χωρικά ύδατα καθορίζονταν βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας. Από τότε η Τουρκία έχει χωρικά ύδατα 6 μιλίων στο Αιγαίο και 12 μιλίων στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το casus belli της Τουρκίας
Η Τουρκία, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της επεκτάσεως των χωρικών υδάτων, δήλωσε από το 1974 ότι «επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια θα σήμαινε ελληνoτουρκικό πόλεμο», γνωστότερο με τη λατινική φράση casus belli (αιτία πολέμου). Η απειλή πήρε τη μορφή ψηφίσματος από την τουρκική Εθνοσυνέλευση το 1995. Αντίκειται κατάφωρα στον θεμελιώδη κανόνα του διεθνούς δικαίου, που ορίζει ότι στις σχέσεις μεταξύ κρατών δεν επιτρέπεται η βία ή απειλή χρήσεως βίας.
Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ΝΜ αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδος
Στο άρθρο 3 της Συμβάσεως για το Δίκαιο της Θάλασσας (που αποτυπώνει κανόνα εθιμικού δικαίου και συνεπώς δεσμεύει και την Τουρκία) ορίζεται ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας». Επομένως, η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδος. Δυστυχώς στο παρελθόν η Ελλάδα, κατά τις λεγόμενες διερευνητικές συνομιλίες, δέχθηκε να συζητήσει με την Τουρκία τον τρόπο ασκήσεως του συγκεκριμένου (μονομερούς) δικαιώματος. Οι δύο πλευρές συζήτησαν, χωρίς να καταλήξουν, εάν σε κάποιες νησιωτικές περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία γινόταν περιορισμένη επέκταση των χωρικών υδάτων ή σε κάποια σημεία δεν υπήρχε καμία επέκταση. Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες μηρυκάζει μονότονα ότι η αύξηση των χωρικών υδάτων αποτελεί μονομερές δικαίωμα που θα ασκηθεί «όταν και όποτε» κρίνουμε κατάλληλο. Το θέμα παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.
Ας δούμε την επίσημη θέση-απάντηση της ΕΕ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Χρυσόγονου (23 Οκτωβρίου 2018) με Θέμα: "Casus belli της Τουρκίας σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδα στα 12 ν.μ." .....δια στόματος της αντιπροέδρου κ. Mogherini εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής....
Ήξεις αφίξεις...δεν πήρε καμιά θέση η ΕΕ στο θέμα του casius belli...Για να μην έχουμε αυταπάτες για το πως βλέπει η ΕΕ τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας &
ποια είναι η θέση της σε σχέση με το casus belli της Τουρκίας σε βάρος της άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας...
Καλές οι δηλώσεις οι χθεσινές του Στειτ Ντιπάρμεντ...θετικές θα έλεγα...μέχρι εκεί.
Τίθεται όμως εδώ ένα ερώτημα...απλό και σαφές αλλά ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα..
Αν όπως αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ, με βάση την πρόσφατη δήλωση του του Στειτ Ντιπάρτμεν, ότι τα νησιά έχουν έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στον ίδιο βαθμό με οποιαδήποτε άλλη χερσαία επικράτεια & μιας και αναγνωρίζουν... ότι η Ελλάδα έχει επίσης θαλάσσιες αξιώσεις στην περιοχή που αναφέρεται το μνημόνιο της Τουρκίας και της Λιβύης....
Τι πρόκειται να πράξουν οι ΗΠΑ αλλά & το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει τα αποκλειστικά-κυριαρχικά της δικαιώματα και επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνης στα 12 μίλια & η Τουρκία κάνει πράξη την απειλή του Casus belli....
Θα στηρίξουν την Ελλάδα και με ποιον τρόπο...;
(Με στοιχεία από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
* Παπασπύρος Μπάμπης
Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας
πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)
newsbreak.gr
ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΑΦΑΝΗ ΝΗΜΑΤΑ,Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΟΠΟΤΕ Η ΤΕΩΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ,Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΗ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΛΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αυτό ακριβώς και το άρθρο αναφέρεται σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
ΔιαγραφήΚάτι που δεν απάντησες...
Αναρωτιέστε τι κάνουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα τι κάνει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ, όποια χώρα διαφωνεί με την ΑΟΖ που κατέθεσε κάποια άλλη χώρα σε αυτό τον ΟΗΕ, καταθέτει τις δικές της συντεταγμένες για τη δική της ΑΟΖ.
Τις συντεταγμένες και μόνο, για να ενημερώσει που έγκειται η οποιαδήποτε παρανομία. Τις συντεταγμένες όπως αυτή η χώρα εννοεί τη δική της ΑΟΖ, για να δείξει που διαφωνεί..
Μόνο έτσι μπορεί να διατυπώσει η Ελλάδα επισήμως τις αντιρρήσεις της για την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία.
Ειδάλλως συμφωνεί με την τουρκική αυτή ΑΟΖ και άρα επισήμως την αποδέχεται.
Και όχι με «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Μητσοτάκη και του Δένδια.
Έπρεπε λοιπόν η Ελλάδα να καταθέσει στον ΟΗΕ συντεταγμένες και μόνο για την ΑΟΖ της και όχι να κάνει την ανακήρυξη.
Την οποία ανακήρυξη ΑΟΖ, δε θέλω να βρίσω και δεν λέω για ποιον λόγο δε την κάνει. Ούτε καν όταν η Κύπρος ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ (επί Τάσου Παπαδόπουλου) και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Ενώ τώρα κάνουν ...συζητήσεις με Αίγυπτο και Ιταλία…
Η Κύπρος;
Η χάραξη ΑΟΖ με την Κύπρο καταρρίπτει άμεσα την ψευτοΑΟΖ της Τουρκίας.
Και για να επανέλθω, όποιος Έλληνας αποδέχεται αυτή την ΑΟΖ που κατέθεσε η Τουρκία, διαπράττει εθνική προδοσία.
Και δεν βρίζω, δεν το κάνω ποτέ μου, την αλήθεια γράφω.
Απέδειξα λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι εθνοπροδότης και ηγείται μιας εθνοπροδοτικής κυβέρνησης.
Ακόμα όμως και αν ο Μητσοτάκης επικαλεστεί στο μέλλον το γεγονός ότι …δεν γνώριζε, ότι …δεν ήξερε, ότι …δε του το είπαν, ότι …δεν ενημερώθηκε, θα τον ενημερώσω εγώ ότι η «άγνοια» προσφέρει ελαφρυντικά σε μια ενδεχόμενη δίκη, αλλά η προδοσία είναι προδοσία. Και η εθνική προδοσία παραμένει.
Επίσης, η εθνική προδοσία είναι εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας με ποινή ισόβιας κάθειρξης αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο (ακόμα).
Τέλος, η εσχάτη προδοσία ποτέ και από κανέναν δεν παραγράφεται.
Ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.
Θα γράψω και κάτι ακόμα. Κάτι που ...βρωμάει, σκυλοβρωμάει. Δε θέλω, δεν πρέπει να κατηγορήσω κανέναν, αλλά ας σκεφτούμε λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβάται η Ελλάδα να ασκήσει τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα, επειδή η γειτονική της χώρα επέβαλε ...casus belli;
Και δεν το κάνει θέμα πουθενά; Δεν το φωνάζει και δεν το βρωντοφωνάζει πουθενά αυτό το γεγονός, σε όλους τους διεθνής οργανισμούς, αλλά ...φοβάται;
Και μάλιστα μετά το παράνομο μνημόνιο της Τουρκίας, μετά την παράνομη ΑΟΖ που ανακήρυξε η Τουρκία, η Ελλάδα ...φοβάται; Μια κυρίαρχη χώρα φοβάται και κάθεται στα τέσσερα;
Άει στον αγύριστο λοιπόν, προδότες που μας κυβερνάτε. Άει στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα, εθνοπροδότες (το απέδειξα).
Τι άλλο να γράψω και εγώ. ποιος μας φταίει; Φταίνε αυτοί;
Δυστυχώς όχι... Εμείς φταίμε. Εμείς και μόνο εμείς.
Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους ότι εδώ και 46 χρόνια μας κυβερνάει η ίδια κλίκα, η ίδια γαλαζοπράσινη συμμορία;
Η συμμορία της ..."μεταπολίστευσης";
Και δε θέλω καν να μιλήσω για το δεκανίκι τους το ΚΚ, αφού εμφύλιος (συμμοριτοπόλεμος) και παιδομάζωμα δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Εξάλλου, όταν η αγανάκτηση είχε πιάσει κόκκινο, το ΚΚ (ΠΑΜΕ) είχε αναλάβει την προστασία της Βουλής και στη συνέχεια με τη φωτιά στη Marfin και τις δολοφονίες, μας τελείωσαν και οι αγανακτισμένοι.
Ως πότε;
ΝΔ και Σύριζα... Όλα όμως τα στελέχη του Σύριζα είναι πρώην πασόκοι και ο Αλ6ς είναι ο νέος λαοπλάνος Αντρέας. Αυτό, δεν το ξέρουμε; Δεν το βλέπουμε; Δεν το καταλαβαίνουμε;
Άρα πράσινος είναι και ο Σύριζα, όπως γαλάζιοι είναι οι ΕΞΕΛ (ΑΝΕΛ δεν είναι σίγουρα)
Άρα; Ποιος φταίει αν όχι εμείς οι ίδιοι; Ποιος φταίει;
Φταίει το ζαβό το ριζικό μας;
Φταίει ο Θεός που μας μισεί;
Φταίει το κεφάλι το κακό μας;
Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί;
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.
(Βάρναλης Kώστας)
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Τώρα θα μας σώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Της ΝΔ...
Μήπως ξεχνάμε όμως ποιος ξεκίνησε τον κατήφορο;
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ, το 2002 που ο Σημίτης μας έβαλε στο Ευρώ και μείωσε άνευ λόγου τα έσοδα της χώρας μιας και δεν επιτρέπεται να βάζουμε δασμούς και οι εισαγωγές μας είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές μας, το χρέος μας ήταν 155 δις.
Τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ με τον Καραμανλή, ο οποίος ξανακέρδισε τις εκλογές τον Μάρτιο του 2007. Το 2009 που ...παραιτήθηκε, το δημόσιο χρέος είχε φτάσει τα 296 δις...
Το δημόσιο χρέος μας αυξήθηκε κατά 140 δις σε 7 χρόνια, δηλαδή κατά μέσον όρο 20 δις το χρόνο...
Που σημαίνει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε με την προηγούμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με τον Καραμανλή.
Ο προϋπολογισμός του οποίου, το 2009 και μόνο, παρουσίασε έλλειμμα ολόκληρα 36 ΔΙΣ !
Έναν προϋπολογισμό τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε προς ψήφιση το 2008, τον εφήρμοσε και έλλειψαν 36 δις.
Στη συνέχεια αυτός παραιτήθηκε...
Το έλλειμμα αυτό των 36 ολόκληρων δισεκατομμυρίων Ευρώ δημιουργήθηκε χωρίς να κάνει η χώρα κάποιο μεγάλο έργο, αλλά εξαιτίας άλλων λόγων.
Κανείς δεν μας είπε ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι λόγοι και κανείς δεν έψαξε για αυτό το έλλειμμα.
Ούτε ακόμα και μετά που ανέλαβε ο ΓΑΠ.
Επειδή όμως είναι πάρα πολλά τα 36 δις και δεν θέλω να υποθέσω ότι κάποια από αυτά ...κλάπηκαν, ας το ψάξει και ας μας ενημερώσει ο Κούλης.
ΥΓ. Γράφω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, έχω κολλήσει σε αυτό το θέμα, όμως, δεν τα γράφω βέβαια για να τα διαβάσετε εσείς. Το κάνω επειδή έτσι είναι, αλλά και για να τα διαβάσουν όλοι.
Θα αποδείξω τώρα ότι το χρέος μας είναι δήθεν χρέος, αφού 230 δις ...δήθεν χρειάστηκαν οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, σε ούτε δυόμιση χρόνια. Πιστεύει κανείς ότι οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ...χρειάστηκαν σε 28 μήνες, περισσότερο χρήμα από ότι το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, για ...ανακεφαλαιοποίηση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το 2010 με τον Παπανδρέου έως και το 2012 με τον Παπαδήμο και με τον Σαμαρά, "δώσαμε" 230 δις:
ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 - 15 δις
ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 - 25 δις
ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 - 30 δις
ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 2011 - 30 δις
ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 - 60 δις
ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 - 30 δις
ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 - 40 δις
Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» σε λίγα μόλις χρόνια γύρω στα 250 δις.
Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας ...έβγαινε δεν έβγαινε;
Το 65 % του χρέους μας το χρειάστηκαν οι τράπεζες για ...ανακεφαλαιοποίηση, σε 28 μήνες. Το πιστεύει κανείς αυτό;
Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά εκτός από τα ΦΕΚ που έγραψα, το χρήμα που δήθεν χρειάστηκαν οι τράπεζες φαίνεται και με την καμπύλη του δημοσίου χρέους μας, από τα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ:
https://www.indexmundi.com/greece/public_debt.html
Αυτά που θα γράψω πρέπει να τα δουν πραγματικοί έγκριτοι οικονομολόγοι.
Το δημόσιο χρέος της χώρας από το 1993 μέχρι το 2008 ήταν γύρω στο 100 με 109% του ΑΕΠ μας. Έτσι λοιπόν και στα τέλη του 2008 το χρέος μας ήταν στο 109% του ελληνικού ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ψήφισε για να δώσει το 2009 ολόκληρα 28 δις ως κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008).
Για αυτό και το δημόσιο χρέος στα τέλη του 2009 πήγε στο 127% του ΑΕΠ.
Έτσι δημιουργήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος των 36 δις στον ψηφισμένο από την προηγούμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, του Καραμανλή...
Παρεμπιπτόντως, φημολογείται ότι οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των 28 δις που πήραν από τον Καραμανλή, αργότερα το επέστρεψαν.
Αυτά τα χρήματα δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι πως και γιατί ο Καραμανλής παραιτήθηκε, ενώ οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
Επί ΓΑΠ συνεχίστηκε το κόλπο μέχρι και τον Σαμαρά. Ανακεφαλαιοποιήσαμε με 230 δις τις τράπεζες.
Το δημόσιο χρέος πήγε έτσι στα τέλη του 2010 στο 146% και στα τέλη του 2011 στο 180% του ΑΕΠ.
Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).
Για αυτό και με το PSI το χρέος μας πήγε από το 180% στα τέλη του 2011, στο 160% του ΑΕΠ μας στα τέλη του 2012. Ενώ την επόμενη χρονιά, ξανά με τα δεκάδες δις για τις δήθεν απαιτούμενες ...ανακεφαλαιοποιήσεις, αυτό ανέβηκε ξανά στο 180%.
Ενώ τώρα, λόγω της ...πανδημίας των ούτε 200 νεκρών (ενώ από τον ιό της κοινής γρίπης έχουμε κάθε χρόνο πολύ περισσότερους), θα ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ μας.
.
Και για όσους δεν ξέρουν, ας μάθουν ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που η Ισλανδία δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ.
Μάθετε λοιπόν ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που η Ισλανδία δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ.
ΔιαγραφήΧρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της.
Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα.
“Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη ...ανακεφαλαιοποίηση.
Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι δήθεν ...είναι υποχρεωμένος να υπογράφει ότι αποφασίζει η Βουλή. Ειδάλλως, θα του κάνουν τι ακριβώς;
Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς;
Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά.
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
Ή θα πρέπει να τους τα δώσει η ΕΚΤ, καθώς και αποζημίωση σε εμάς για αυτά που μας προξένησε. Η ΕΚΤ, που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…
Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα.
Άρα λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες.
Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.
Και αν δε δίναμε αυτά τα δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.
Στην ουσία όμως αυτά τα χρήματα επεστράφησαν στις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες, για να διασωθούν αυτές.
Άρα το χρέος μας είναι δήθεν χρέος και μπορεί εύκολα με παράδειγμα την Ισλανδία θα διαγραφεί από τα διεθνή δικαστήρια. Και όχι μόνο το χρέος που προέκυψε από τις τράπεζες, αλλά ολόκληρο το χρέος μας σύμφωνα με τα διεθνή διακστήρια και πάλι που δικαίωσαν το …Μεταξά. Μόνο που αυτά τα προπολεμικά χρέη τα αναγνώρισαν το 1964 οι Γ. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης (η αρχή έγινε το 1962 με τον Κ. Καραμανλή)…
Και ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα, το κυβερνών πολιτικό μας σύστημα, γιατί δεν αντιδράει; Μήπως οι Γερμανοί τους κρατάνε …με τη γίδα στην πλάτη;
ΔιαγραφήΚαι ποια είναι αυτή η …γίδα;
Η Siemens για παράδειγμα, θα μπορούσε να ένα από αυτά με τα οποία τους κρατάνε.
Ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην γερμανική Δικαιοσύση, ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
Με την αντιστοιχία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;
Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα.
Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες, που φημολογείται ότι δίνουν και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού και άρα αυτό το 25% το παίρνει από τον ίδιο τον αγοραστή.
Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες.
Και αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και των Ελλήνων εισαγωγέων.
Άρα αυτές τις μίζες, όπως έγραψα, τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά.
Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter; 15 χρόνια πέρασαν.
Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Siemens πήγε τον Kutschenreuter στα γερμανικά Δικαστήρια, επειδή διακινούσε μεν το “μαύρο” χρήμα, αλλά απουσίαζαν δε και πολλά άλλα χρήματα από τα ταμεία της Siemens.
Μόλις όμως αυτός πήγε να μπλέξει τα χρήματα που έλειπαν, με τις μίζες που έδινε και ανέφερε για τις μίζες στην Ελλάδα, η Siemens απέσυρε τις κατηγορίες.
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δε θα έπρεπε όμως να τον μηνύσουν;
Εάν αυτός έλεγε ψέμματα…