Ρωσικά Su-35 αναχαίτισαν P-8A του Αμερικανικού Ναυτικού στην Α. Μεσόγειο (φώτο-βίντεο)

Οι Ναυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη-Αφρική επιβεβαίωσαν ότι δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 πέταξαν πολύ κοντά
με έναν μη ασφαλή και επαγγελματικό τρόπο, αναχαιτίζοντας ένα αεροσκάφος P-8A ναυτικής συνεργασίας και αναγνώρισης του Αμερικανικού Ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα. 
Την Τρίτη, σχετικό δελτίο τύπου ανέφερε ότι ένα αεροσκάφος P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πετούσε στην Ανατολική Μεσόγειο πάνω από διεθνή ύδατα και αναχαιτίστηκε από δύο ρωσικά Su-35 αεροσκάφος για περίοδο 65 λεπτών.
Η αναχαίτιση χαρακτηρίστηκε ως μη ασφαλής και μη επαγγελματική λόγω του ότι οι Ρώσοι πιλότοι πλησίασαν αρκετά κοντά στο P-8A ταυτόχρονα, περιορίζοντας την ικανότητα του P-8A να κάνει ελιγμούς με ασφάλεια. Οι περιττές ενέργειες των ρωσικών πιλότων Su-35 ήταν ασυμβίβαστες με την καλή αεροπλοΐα και τους διεθνείς κανόνες πτήσεων και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης και των αεροσκαφών. 
Ενέργειες όπως αυτές αυξάνουν τις πιθανότητες σύγκρουσης και πρόκλησης ατυχήματος στον αέρα. Αυτό το συμβάν αποτελεί συνέχεια δύο μη ασφαλών παρενοχλήσεων τον Απρίλιο, στην ίδια περιοχή. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ λειτουργούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της πτήσης, και δεν προκάλεσαν αυτήν τη ρωσική δραστηριότητα. Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας αυξήθηκαν και πάλι εν μέσω ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στη Λιβύη. Τουλάχιστον «έξι αεροσκάφη Mig-29 και δύο Su-24 που συνοδεύοντο από δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-35» έχουν φθάσει στη Λιβύη. Η Αμερικανική Αεροπορική διοίκηση της Αφρικής (U.S. Africa Command) εκτιμά ότι οι στρατιωτικές ενέργειες της Μόσχας, έχουν παρατείνει τη σύγκρουση στη Λιβύη Δείτε το βίντεο... 

Σχόλια