Απαγόρευση από Πούτιν χρήσης smartphones στις Ένοπλες Δυνάμεις...


Τα μέτρα για την καταπολέμηση των διαρροών πληροφοριών από τις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει σε νέο επίπεδο. Αυτή τη φορά ακόμη και ο Πειθαρχικός Χάρτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας άλλαξε
και απαγορεύτηκε και πάλι η χρήση smartphone και άλλων σύγχρονων συσκευών. Ποιος είναι ο λόγος για τη νέα απαγόρευση και πώς αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση διαρροής πληροφοριών; 
Ο Πρόεδρος Πούτιν τροποποίησε τους πειθαρχικούς κανόνες των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων. Η υπόθεση αφορά σε αυστηρότερα μέτρα για τη διάδοση από στρατιωτικό προσωπικό, πληροφοριών σχετικά με τους ίδιους και άλλα μέλη του στρατού. Επιπλέον, απαγορεύεται στον στρατιωτικό να μεταφέρει μέσα επικοινωνίας με τα οποία είναι δυνατό να αποθηκεύονται ή να διανέμονται πληροφορίες και δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας μέσω του Διαδικτύου. 
Αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα προστασίας του απόρρητου στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της απαγόρευσης της χρήσης gadgets. 
Το 2018, για παράδειγμα, υιοθετήθηκε μια τροποποίηση του νόμου σχετικά με το καθεστώς του στρατιωτικού, η οποία απαγόρευε στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς να δημοσιεύουν δεδομένα σχετικά με την υπηρεσία τους σε κοινωνικά δίκτυα. 
Αυτό είναι αποκλειστικά το προνόμιο του προέδρου της χώρας, ο οποίος μπορεί να κάνει τέτοιες τροποποιήσεις με διάταγμα. 
Ωστόσο, οι πολίτες αμφιβάλλουν για την ανάγκη λήψης τέτοιων μέτρων...
Από τη μία πλευρά, υπάρχει η έννοια του κρατικού απορρήτου, στην οποία ακόμη και ένας απλός στρατιώτης μπορεί να εμπλακεί, αλλά από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει το δικαίωμα καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας κυρίως με συγγενείς. 
Προφανώς, οι τρέχουσες αλλαγές στον πειθαρχικό χάρτη έγιναν κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο επί μακρόν επέμενε στην εισαγωγή τέτοιων προτύπων. Συχνά η διαρροή πληροφοριών γίνεται αντικείμενο δημόσιας συζήτησης και αυτό δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτο από τις στρατιωτικές υπηρεσίες. 
Ταυτόχρονα, ξένες υπηρεσίες πληροφοριών μέσω κοινωνικών δικτύων, στο δημόσιο τομέα, εξακολουθούν να λαμβάνουν εύκολα μια τεράστια ποσότητα πολύ σημαντικών πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του ρωσικού στρατού. 
Αυτό γίνεται μέσω ανάλυσης στα μηνύματα στρατιωτών και αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένου του τόπου διαμονής τους.

Σχόλια