Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

Νέα μελέτη: Πιο αδύναμος ο ιός, μπορεί να εξαφανιστεί όπως ο SARS..;;


Μία νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει κάνει τον ιό πιο αδύναμο απέναντι
στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα επιστημόνων από το Arizona State University. Για τις ανάγκες της Μελέτης οι επιστήμονες έλαβαν δείγματα του κορονοϊού από 382 ασθενείς της πολιτείας της Αριζόνα και διαπίστωσαν ότι ένα δείγμα του δεν είχε μεγάλο μέρος του γενετικού του υλικού. Αυτό μοιάζει να είναι ένα φαινόμενο παρόμοιο με αυτό που εμφάνισε και ο SARS το 2003 όταν είχε πυροδοτήσει μία παρόμοια πανδημία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε
Aυτή η γενετική μετάλλαξη σύμφωνα με τους ειδικούς κάνει τον ιό πιο αδύναμο και ενδέχεται να επηρεάσει ή μάλλον καλύτερα να μειώσει τη διάδοσή του.  Αν και η εν λόγω μετάλλαξη εμφανίστηκε μόνο σε έναν ασθενή στην Αριζόνα,  οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί και θα αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά αυτή η μετάλλαξή του
 Μάλιστα θεωρούν ότι το πόρισμα της έρευνας συνεισφέρει και στις έρευνες που γίνονται για την παραγωγή εμβολίου. 
 Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από τους ερευνητές ο νέος κορονοϊός αποτελείται από 30 χιλιάδες γράμματα ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA)  και σε μία από τις μεταλλάξεις του έλειπαν τα 81. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την Ιταλία...
Σε παρέμβασή του το Σάββατο στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό La7, o Τζουζέπε Ρεμούτσι, διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας του Μιλάνου Μάριο Νέγκρι, δήλωσε ότι «οι ασθενείς με κορονοϊό στην Ιταλία, τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους που αρρώστησαν πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

«Πρώτα έφταναν στα έκτακτα περιστατικά ογδόντα άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι και να θεραπευθούν εκεί», πρόσθεσε.
«Μοιάζει να είμαστε αντιμέτωποι με μια ασθένεια σαφώς διαφορετική από εκείνη που έθεσε υπό τεράστια πίεση τις υποδομές του ιταλικού συστήματος υγείας, στην αρχή της πανδημίας αυτής», δήλωσε επίσης ο Ρεμούτσι. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλλαχθεί ο ιός ή αν άλλαξε το ιικό φορτίο του κάθε ασθενή. «Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι άνθρωποι που μολύνονται αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους που νόσησαν πριν από δυο μήνες», λέει ο επικεφαλής του ινστιτούτου φαρμακολογίας Μάριο Νέγκρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.