Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Lufthansa: Προς επίτευξη συμφωνίας για κρατική συμμετοχή

Μετά από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ χθες το βράδυ και η Lufthansa επιβεβαιώνει σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας
από την πτώχευση βρίσκονται στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lufhansa τις πρωινές ώρες οι συνομιλίες με την κυβέρνηση βρίσκονται σε «προχωρημένο» στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν «σύντομα». Το προσωρινό σχέδιο προβλέπει «σταθεροποιητικά μέτρα» ύψους έως και 9 δις ευρώ. Από αυτά τα 3 δις θα είναι έντοκα δάνεια της κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW. 
Tο WSF θα αγοράσει το 20% των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας όπως και ένα 5% συν μια μετοχή υπό τη μορφή ομολόγων που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετατραπούν τα επόμενα τρία χρόνια σε μετοχές. Κατά αυτό τον τρόπο το γερμανικό κράτος διασφαλίζει ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα διαθέτει τη δεσμεύουσα μειοψηφία του 25% των μετοχών συν μια. Δηλαδή, το κράτος θα είναι σε θέση να παρεμποδίσει την εξαγορά της Lufthansa από επενδυτές εις βάρος του: ενώ θα επενδύσει 9 δις στην εταιρεία η αντικειμενική της αξία, άρα η τιμή πώλησης, δεν πλησιάζει ούτε το μισό αυτού του ποσού. 
Από την πλευρά της η Lufthansa αναλαμβάνει μια σειρά από δεσμεύσεις, όπως για παράδειγμα να μην καταβάλει μερίσματα στους μετόχους, να περιορίσει τους μισθούς της διοίκησης και δύο από τα 20 μέλη του εποπτικού συμβουλίου θα διορισθούν με την έγκριση της κυβέρνησης. Προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου είναι ότι θα επικυρωθεί από το ΔΣ και το Εποπτικό Συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας, μια έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων θα εγκρίνει την αύξηση του κεφαλαίου και τέλος η Κομισιόν θα δώσει πράσινο φως. DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.