Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA)...κατέρριψε 4 τουρικά drone σε 24 ώρες !!

Φώτο Αρχείου
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την Κυριακή την κατάρριψη ενός ακόμη τουρκικού drone στην περιοχή
al-Ajaylat κοντά στην αεροπορική βάση al-Watiya, περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη. 
Έτσι ανέρχονται σε τέσσερα τα τουρκικά drone που καταρρίφθηκαν από τον στρατό σε 24 ώρες. 
Επιπλέον, η 134η ταξιαρχία του LNA αρνήθηκε ότι οι μονάδες που προστατεύουν τη βάση Watiya, δέχθηκαν επίθεση από δυνάμεις πιστές στην Κυβέρνηση (GNA). 
Τα φερόμενα πλάνα της επίθεσης προέρχονται από τον πόλεμο της Συρίας, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης . Ο αξιωματούχος του LNA Khaled al-Mahjoub ανέφερε ότι, μισθοφόροι από διάφορες χώρες έχουν τεθεί υπό κράτηση και θα απελαθούν μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες. 
Διερευνώνται πληροφορίες άφιξής τους στη Λιβύη, το πως στρατολογήθηκαν και που εκπαιδεύτηκαν, πρόσθεσε. 
Εν τω μεταξύ, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς που έπληξαν ένα κέντρο κράτησης μεταναστών κοντά στην Τρίπολη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατηγόρησαν το LNA για την επίθεση.
Έξι από τους νεκρούς ήταν από το Μπαγκλαντές. 
Εκπρόσωπος του GNA είπε ότι, κατέστρεψαν δύο ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα αμέσως μετά την παράδοσή τους στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης . Ανέφερε επίσης ότι τα μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν τα συστήματα Pantsir, μέσα σε λίγες ώρες από την παράδοσή τους στη βάση Watiya. 
Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι δυνάμεις GNA ανακοινώνουν την καταστροφή ενός ρωσικού συστήματος αεράμυνας από την αρχή της σύγκρουσης στις 4 Απριλίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.