Η FDA ανέστειλε κατ' οίκον τεστ covid-19...που υποστηρίζει το ίδρυμα Gates


Ένα πρότζεκτ κατ οίκον τεστ κορονοϊού στο Σιάτλ, που υποστηρίχθηκε εν μέρει από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates δήλωσε το Σάββατο ότι,
συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να συνεχίσει το πρόγραμμα μετά την αναστολή του από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. 
Το Seattle Coronavirus Assessment Network (SCAN), το οποίο στοχεύει στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του  κορονοϊού στην περιοχή, δήλωσε ότι αναστέλλει τη δοκιμή των δειγμάτων ασθενών που συλλέγονται στο σπίτι, αφού η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενίσχυσε τις οδηγίες για να απαιτήσει πρώτα την έγκριση έκτακτης ανάγκης. 
"Το FDA δεν έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ακρίβεια της δοκιμής του SCAN, αλλά μας ζητήθηκε να θέσουμε σε παύση τη δοκιμή έως ότου λάβουμε αυτήν την πρόσθετη εξουσιοδότηση", δήλωσε η SCAN. 
Το Ίδρυμα Gates τον Μάρτιο δήλωσε ότι παρέχει τεχνική βοήθεια για το SCAN, το οποίο είχε εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, μια από τις πρώτες πολιτείες των ΗΠΑ που επλήγησαν σοβαρά από τoν covid-19. 
Ο Bill Gates έχει επίσης χρηματοδοτήσει ιδιωτικά το SCAN, σύμφωνα με το ίδρυμα. 
Την Πέμπτη, η SCAN ανέφερε σε δήλωσή της ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την FDA από την 1η Μαρτίου και υπέβαλε το αίτημά της για άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) στις 23 Μαρτίου, υποβάλλοντας στοιχεία στις 13 Απριλίου. 
«Έχουμε ενημερωθεί ότι απαιτείται ξεχωριστή ομοσπονδιακή άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για την επιστροφή αποτελεσμάτων για αυτοσυλλεγόμενες δοκιμές», δήλωσε η SCAN.

Σχόλια