Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Το FBI καταγγέλει Κινέζους χάκερ...για προσπάθεια κλοπής ερευνών για τον κορονοϊό


Χάκερ που συνδέονται με την Κίνα εισβάλλουν σε αμερικανικούς οργανισμούς που διεξάγουν έρευνα για τον COVID-19, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Τετάρτη,
προειδοποιώντας τόσο επιστήμονες όσο και αξιωματούχους δημόσιας υγείας να είναι επιφυλακτικοί για κλοπές στον κυβερνοχώρο. 
Σε μια κοινή δήλωση, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι το FBI ερευνά ψηφιακές εισόδους σε αμερικανικές οργανώσεις, από συνδεόμενους με την Κίνα «κυβερνοχώρους», που έκαναν «απόπειρα αναγνώρισης και παράνομης απόκτησης πολύτιμης πνευματικής ιδιοκτησίας» (IP) και δεδομένων δημόσιας υγείας που σχετίζονται με εμβόλια, θεραπείες και δοκιμές από δίκτυα και προσωπικό που συνδέεται με έρευνα για τον COVID-19. " Η δήλωση δεν προσέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των στόχων ή τους χάκερ. Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. 
Η Κίνα αρνείται συνήθως τους μακροχρόνιους αμερικανικούς ισχυρισμούς για τον κυβερνοχώρο. 
Η έρευνα και τα δεδομένα που σχετίζονται με το Coronavirus έχουν αναδειχθεί ως βασική προτεραιότητα πληροφοριών για χάκερ παγκοσμίως. 
Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι οι χάκερς που είχαν σχέση με το Ιράν είχαν στοχεύσει προσωπικό της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίςα Gilead Sciences Inc., της οποίας το αντιικό φάρμακο remdesivir είναι η μόνη μέχρι τώρα αποδεδειγμένη βοήθεια για τους ασθενείς με COVID-19. 
Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, το Reuters ανέφερε τις απόπειρες προηγμένων χάκερ να εισέλθουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.