Θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία...από την υποχρεωτική χρήση εφαρμογής COVID-19


Η υποχρεωτική εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της Ινδικής κυβέρνησης οδήγησε σε έντονες αντιπαραθέσεις και θύελλα αντιδράσεων στη χώρα,
με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να το αποκαλούν
«ένα εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης»... 
Το Εθνικό Κέντρο Πληροφορικής της Κυβέρνησης, ωστόσο, περιγράφει την εφαρμογή, Aarogya Setu, ως μια εφαρμογή για την ανίχνευση επαφών και τη διάδοση ιατρικών συμβουλών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. 
Από την ανακοίνωση της επέκτασης του lock down και μετά τις 3 Μαΐου, η κυβέρνηση ενέκρινε νέες οδηγίες που έχουν κάνει την εφαρμογή υποχρεωτική. 
Οι κατευθυντήριες γραμμές καθιστούν την εφαρμογή υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με τους επικεφαλής των οργανισμών, υπεύθυνους για τη διασφάλιση του. 
Η εφαρμογή είναι επίσης υποχρεωτική για άτομα που ζουν σε ζώνες περιορισμού και για όσους διασχίζουν τα σύνορα με το Δελχί (Gurugram και Noida). 
Αυτή τη στιγμή διαθέτει μια βάση χρηστών 90 εκατομμυρίων. 
Σε παγκόσμιο επίπεδο, κάποιες χώρες χρησιμοποιούν εφαρμογές COVID-19. Η Σιγκαπούρη, η Ιταλία και η Νότια Κορέα έχουν κυκλοφορήσει εφαρμογές, αλλά σε αυτές τις χώρες, το κόστος της εγκατάστασης των εφαρμογών βαρύνει τον χρήστη και όχι την κυβέρνηση. «Το Aarogya Setu προοριζόταν να είναι εθελοντικό, [αλλά] έχει πλέον καταστεί υποχρεωτικό. 
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας και σε ολόκληρη τη χώρα να κατεβάσουν μια εφαρμογή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. 
Πρέπει να υπάρχουν νομικές και τεχνικές διασφαλίσεις για την χρήση αυτών των εφαρμογών », δήλωσε ο Pawan Khera, εκπρόσωπος του κόμματος του Ινδονησιακού Κογκρέσου της αντιπολίτευσης. 
Θέματα ασφάλειας 
Η Ινδία δεν διαθέτει σήμερα νόμο για την προστασία δεδομένων και αυτή η εφαρμογή ανοιχτού κώδικα θα θέσει έτσι σε κίνδυνο 90 ​​εκατομμύρια χρήστες.
Αναλυτής σημείωσε ότι η εφαρμογή δεν ακολουθεί τους νόμους περί απορρήτου δεδομένων της ΕΕ. Κάθε Ευρωπαίος στην Ινδία που κάνει λήψη της εφαρμογής μπορεί να μηνύσει την κυβέρνηση για παραβίαση των κανονισμών και συνεπώς να επιβάλει κυρώσεις. Γάλλος ειδικός στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επεσήμανε ότι η εφαρμογή έχει κενά. 
"Εντοπίστηκε πρόβλημα ασφαλείας στην εφαρμογή. 
Διακυβεύεται το απόρρητο των 90 εκατομμυρίων Ινδών"

Σχόλια