Έτοιμη εφαρμογή COVID-19 στην Κίνα...παρακολούθησης & αξιολόγησης υγείας !!


Μια κινεζική πόλη προτείνει να καθιερωθεί μια πιλοτική έκδοση της εφαρμογής παρακολούθησης της υγείας
κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, σε ένα μόνιμο σύστημα που θα βαθμολογούσε τους κατοίκους με βάση την υγεία και τις καθημερινές τους συνήθειες. 
Το Χανγκζού, μια πόλη στην ανατολική Κίνα με περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους, πρότεινε ένα σύστημα που θα έδινε στους ανθρώπους μια καθημερινή βαθμολογία βάσει των συνηθειών τους, όπως τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το αλκοόλ που καταναλώνεται και πόσος ύπνος πήρε, ανέφερε το CNBC. 
Αυτές οι λεπτομέρειες και η βαθμολογία υγείας του ατόμου θα εμφανίζονται στο τηλέφωνό τους, όπου μπορεί να σαρωθεί. Η πρόταση είναι παρόμοια με την εφαρμογή για την υγεία που τμήματα της Κίνας κυκλοφόρησαν υπό το φως της πανδημίας κοροναϊού, η οποία τους έδωσε έναν έγχρωμο κώδικα υγείας, ο οποίος, όταν σαρώθηκε, καθορίζει εάν θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το σπίτι ή να εισέλθουν σε ορισμένα κτίρια. Το τηλέφωνο έδειχνε κόκκινο, κίτρινο ή πράσινο και χρησιμοποίησε αυτά τα αποτελέσματα για να ελέγξει τις κινήσεις των ανθρώπων, καθώς και να παρακολουθήσει πού ήταν και με ποιον ήρθε σε επαφή. 
Η εφαρμογή, πρωτοπόρος στο Hangzhou, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε μέρη της χώρας, παρόλο που η Κίνα έχει ελέγξει σε μεγάλο βαθμό την επιδημία, ανέφερε το CNBC. 
Οι αξιωματούχοι της Hangzhou ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι σκοπεύουν να κάνουν μια μόνιμη έκδοση της εφαρμογής, σύμφωνα με το CNN. 
Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Hangzhou κυκλοφόρησε εικόνες της προτεινόμενης εφαρμογής, που εμφανίζει βαθμολογία υγείας μεταξύ μηδέν και 100, και μια χρωματική ένδειξη που κυμαίνεται από κόκκινο σε πράσινο.

Σχόλια