Δοκιμές σε εισπνεόμενο φάρμακο... για καταπολέμηση του COVID-19 στα αρχικά στάδια


Επιστήμονες έχουν αναπτύξει εισπνεόμενα φάρμακα που θα μπορούσαν να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό
στο πρώτο στάδιο των συμπτωμάτων. 
Η Synairgen, μια εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων που εδρεύει στο Σαουθάμπτον, ξεκίνησε να δοκιμάζει τη συσκευή εισπνοής SNG001 σε ασθενείς με COVID-19. 
Η δοκιμή, που ονομάζεται SG016, περιλαμβάνει 220 ασθενείς, στους οποίους θα χορηγηθεί η συσκευή εισπνοής εντός τριών ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους. 
Ο Richard Marsden, Διευθύνων Σύμβουλος της Synairgen, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που μπορούμε να επεκτείνουμε τη δοκιμή SG016 σε ασθενείς σε οικιακό περιβάλλον, κάτι που μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε το φάρμακο πολύ νωρίτερα απ την εμφάνιση της ασθένειας. 
«Εάν επιτύχουμε, ελπίζουμε να προστατεύσουμε τους πνεύμονες και να αποτρέψουμε την ανάπτυξη της σοβαρής ασθένειας της κατώτερης αναπνευστικής οδού που θέτει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης σε τέτοια πίεση. 
«Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι με την πρόοδο της δοκιμής SG016 στο νοσοκομειακό περιβάλλον, έχοντας δοσολογήσει 98 από τους 100 ασθενείς και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε τα κορυφαία δεδομένα τον Ιούλιο». 
Η συσκευή εισπνοής παρέχει μια φυσική πρωτεΐνη που ονομάζεται ιντερφερόνη βήτα (IFN-beta) απευθείας στους πνεύμονες. 
Το IFN-beta ενισχύει τις αντιιικές αντιδράσεις του σώματος, μειώνοντας τη βλάβη των κυττάρων και αποτρέποντας την αναπαραγωγή του ιού. 
Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι εισπνευστήρες θα μπορούσαν γρήγορα να διατεθούν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. 
«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα μια θεραπεία για το COVID-19 που μπορεί να χορηγηθεί σε ασθενείς νωρίς κατά τη διάρκεια της ασθένειας, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόοδος σε σοβαρά συμπτώματα».

Σχόλια