Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ...παρομοίασε τον χειρισμό του COVID-19 από την Κίνα με το Τσέρνομπιλ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Robert O'Brien έκανε συγκρίσεις μεταξύ της απόκρισης της Κίνας για το ξέσπασμα κορονοϊού
με την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ του 1986 Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων το πρωί της Κυριακής. 
Όταν ρωτήθηκε από την Margaret Brennan του CBS εάν ένα εμβόλιο COVID-19 που αναπτυχθεί από την Κίνα θα διατεθεί στο αμερικανικό κοινό, ο O'Brien απάντησε ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πρώτες ένα εμβόλιο προτού κατηγορήσουν την Κίνα για κατασκοπεία. 
«Τώρα, υπάρχει πιθανότητα, και έχει αναφερθεί, ότι οι Κινέζοι έχουν εμπλακεί σε κατασκοπεία για να προσπαθήσουν να κλέψουν στοιχεία έρευνας και τεχνολογίες που εργαζόμαστε τόσο για εμβόλιο όσο και για θεραπεία», δήλωσε ο O'Brien. 
«Λοιπόν,δείτε, έχουν μια πολυετή ιστορία κλοπής αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας και απορρίπτουν την αμερικανική τεχνολογία. Δεν θα εκπλαγώ αν το έκαναν και με τα εμβόλια. " 
Ερωτηθείς για να διευκρινίσει τι σημαίνει «συγκάλυψη» στον χειρισμό του κορονοϊού από την Κίνα, ο O'Brien είπε ότι η Κίνα κάλυψε τον χειρισμό της ιστορίας του κορονοϊού δίνοντας «ψευδείς πληροφορίες» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σχόλια