Η πλειονότητα των κλινικών δοκιμών που περιλαμβάνουν εμβόλια Covid-19 ή θεραπείες δείχνουν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα,
λέει ένας αναλυτής της Αγγλικής GlobalData. Από τις 21 τρέχουσες δοκιμές φαρμάκων & εμβολίων κατά του κορονοϊού που έχουν αναφέρει προσωρινά αποτελέσματα, 16 έχουν δώσει θετικές ενδείξεις από νωρίς, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης GlobalData.
Περίπου το 69% αυτών των κλινικών δοκιμών βρίσκονται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια - είτε στη Φάση Ι είτε στη Φάση II - με το φάρμακο remdesivir της αμερικανικής βιοτεχνολογίας Gilead Sciences, να είναι η κύρια εξαίρεση που βρίσκεται στις δοκιμές Φάσης III από τέλη Φεβρουαρίου. Ο Scotty Chung-Siu, ανώτερος εμπειρογνώμονας της GlobalData, δήλωσε: «Ενώ πολλές από τις τρέχουσες κλινικές δοκιμές Covid-19 δείχνουν πολλά υποσχόμενα πρώτα αποτελέσματα, τα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν μόνο όταν αναφερθούν τα τελικά δεδομένα.
"Με 597 προγραμματισμένες κλινικές δοκιμές, θα υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για να αντληθούν πληροφορίες τους επόμενους μήνες και, πιθανώς, θα εμφανιστεί μια βασική υποψήφια θεραπεία για το Covid-19". «Η πλειονότητα αυτών ερευνούν διαφορετικά φάρμακα, είτε μόνα τους είτε σε συνδυαστικές θεραπείες...
«Οι τέσσερις πολυεθνικές κλινικοί έλεγχοι που σχεδιάζουν δοκιμές σε περισσότερα άτομα διερευνούν το remdesivir, το sarilumab και το bevacizumab. Ένα από τα φάρμακα που είχαν πρόσφατα θετικά αποτελέσματα κλινικών δοκιμών είναι το remdesivir. " Το Remdesivir είναι ένα αντιικό φάρμακο ευρέος φάσματος που πρέπει να λαμβάνεται ενδοφλεβίως. Η Gilead Sciences παρήγαγε αρχικά το φάρμακο το 2009 για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, αλλά έκτοτε έχει επανατοποθετηθεί και μελετηθεί ως θεραπεία για τον ιό του Έμπολα και, πιο πρόσφατα, για τον Covid-19. Ο Τσανγκ-Σιού είπε: «Τα αποτελέσματα μιας τρέχουσας δοκιμής Φάσης ΙΙΙ από την Gilead, που αξιολογεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του remdesivir σε ασθενείς με σοβαρές συνέπειες Covid-19 ανακοινώθηκαν στις 29 Απριλίου 2020. «Το Remdesivir παρουσίασε παρόμοια κλινική βελτίωση σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία 10 ημερών με αυτούς που έλαβαν θεραπεία πέντε ημερών. «Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς την 14η ημέρα και στις δύο ομάδες θεραπείας, είχαν κλινική ανάρρωση. Η δοκιμή ανέφερε 31% ταχύτερο χρόνο ανάκαμψης σε σχέση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). «Ο χρόνος ανάρρωσης ήταν επίσης 11 ημέρες για ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με remdesivir, σε σύγκριση με 15 ημέρες για αυτούς που έπαιρναν το εικονικό φάρμακο.»
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.