Ο Χαφτάρ υποσχέθηκε "ιερό" πόλεμο κατά των Τούρκων...μέχρι ολοκληρωτικής νίκης


Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην Τουρκία και τον σύμμαχό της,
την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, με επικεφαλής τον Faiz Sarraj 
Ο Στρατάρχης Χαφτάρ μοιράστηκε τα μελλοντικά του σχέδια σε μια έκκληση προς τους κατοίκους της χώρας της Βόρειας Αφρικής με αφορμή τις διακοπές του Eid al-Fitr (Uraza-Bairam), γράφει η αραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat. 
Ο διοικητής του LNA είπε ότι «η τζιχάντ (ιερός πόλεμος) των ενόπλων δυνάμεων για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα συνεχιστεί»
Κάλεσε τα στρατεύματά του να πολεμήσουν τον «αποικισμό» από την Τουρκία μέχρι να επιτευχθεί η νίκη. 
«Κάνετε έναν ανοιχτό ιερό πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Αυτός είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος που μπορεί να τελειώσει μόνο με τη νίκη. Αφού πολεμήσαμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, θα πολεμήσουμε μέχρι να νικηθεί ο (Τούρκος) αποικιστής », υποσχέθηκε ο στρατάρχης. 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης έδειξαν πλάνα κινητοποίησης του 128ου Συντάγματος Πεζικού από την ανατολική πόλη της Βεγγάζης. 
Η μονάδα έχει αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή στην Τρίπολη για να ενισχύσει τις δυνάμεις του LNA που έχει ήδη αναπτυχθεί εκεί. 
«Προχωρήσαμε 1.000 χιλιόμετρα για να κερδίσουμε. Δεν βλέπουμε κανένα λόγο για υποχώρηση », δήλωσε ο κυβερνήτης του 128ου συντάγματος του LNA.

Σχόλια